søndag 2. februar 2014

Forstår du det store bildet?

Bibelen er en gammel bok. Det er mange som synes den er alt for stor, alt for innviklet og alt for gammel til å kunne forstå. Heldig vis mener Gud og hans menighet det motsatte (Joh.16:13).

I dag vitnet vi fra hus til hus og kom til en vakker familie som hadde alle puslespillbrikkene rett, men som ikke forsto hvordan sette puslespillbrikkene sammen til det store bilde. De var frustrerte.

Er du en slik som føler at du tror på Bibelen, forstår at alt den lærer er sant, men ikke helt føler at du greier å forklare og forstå hele bildet, anbefaler jeg følgende:

1. Studer først de STORE generelle linjene i Bibelen.
2. Trekk deretter en konklusjon og hold fast på den.
3. Bygg deretter stein på stein ved at du studerer alle store emner. Gjør du det, er det lettere å forstå hvor de små bitene skal passe inn.
4. Be om Visdom fra Guds ånd til å se klart.
5. Sjekk frukten på produktet ditt. Det skal smake Jesus og fungere i hverdagen.

Hadde jeg vært deg hadde jeg gått inn på www.jw.org og lastet ned gratis bibelstudieboken "Hva er det Bibelen egentlig lærer" under fanen "publikasjoner".  Her får du en kjempeflott hjelp til å se det store bildet. Dette bilde vil gjøre deg trygg, tilfreds og utruster deg til å kunne hjelpe andre på sannhetens vei.




Ingen kommentarer: