torsdag 20. februar 2014

Hva er det som motiverer deg?

I disse OL tider gjør vi våre refleksjoner. Vi hører intervjuer fra utøvere som kan fortelle at de har satset ungdomslivet på tre ting, nemlig Trening, Soving og Spising. Motivet? Jo, motivet var å én gagn stå på en seierspall med medalje rundt halsen. Det å bli best motiverer mange.

Jesus ble ikke motivert av å ville bli best. Han var motivert av kjærlighet. Kjærligheten til Gud og kjærligheten til mennesker. Når han gjorde noe var hans indre en drivende motor. Et indre som glødet. Et indre som var medfølende. Et indre som brydde seg (Matt.9:35-36).

Hva driver meg og deg i å gjøre det vi gjør? Paulus forteller hva som driver ham i 2.Kor.5:14. Her forteller han at "Kristi kjærlighet tvinger oss" og i 1.Kor.16:14 sier han "la alt hos dere skje i kjærlighet". Også hos Paulus var kjærligheten den bensin den indre motoren gikk på.

For å få kjærlighet til Gud og mennesker behøver vi å få våre hjerter satt i brann. Romerne 5:5 kan fortelle at kjærligheten allerede er utøst i våre hjerter ved den hellige ånd. La oss i dag be om å bli fylt enda en gang av den åndskraft som gjør at vår indre motor får den bensin den behøver for å fungere optimalt. Efeserbrevet 3:14-19

Ingen kommentarer: