søndag 16. februar 2014

Krigene avsluttes med en Krig

I år er det 100 år siden den første verdenskrig. Til tross for at det hadde eksistert kriger før 1914 var det altså ingen reel VERDENs krig før den tid. Man regner med 10 millioner drept og 20 millioner sårede som resultat av denne første verdenskrig.

Etter 1914 har verden mer eller mindre stått i brann av kriger.  Den andre verdenskrig anslåes å ha tatt 60 millioner menneskeliv, mens man regner med at over 100 millioner mennesker alt i alt har blitt drept under krigshandlinger i det 20.århundre.

Jehova hater at mennesker lider og dør. Derfor lover han noe i Salme 46:9 hvor det står: "Han får kriger til å opphøre til jordens ytterste ende". Tenk så flott. Kriger skal ikke bare opphøre i Syria eller Afghanistan.  Kriger skal opphøre "til jordens ytterste ende". Altså ingen mer verdenskrig!

Hvordan gjør Gud dette? Vel, for det første avvæpner han ca 250 000 hvert eneste år. Det er nemlig ca så mange som døpes og tillegges Jehovas Vitners menigheter hvert eneste år. 2013 var det 277 344 som døpte seg og hele 19 241 252 som kom på Minnehøytiden om Jesu død. Dessuten holdt vitnene bibelstudier med 9 254 963 sannhets søkende mennesker det året.

Men hva har dette med avvæpning å gjøre? Jo, du skjønner ikke ett eneste medlem av menigheten Jehovas Vitner deltar i krigshandlinger eller voldshandlinger. Jesaja 2:4 sier at ingen som blir opplært av Gud opplæres i å føre krig. Nei, det er heller slik at vi blir opplært til å stifte fred. Jesus sier at vi skal elske alle, både venn og fiende (Matt.5:44)

Vil alle ta i mot Fredens budskap? Nei. Dessverre er det slik at ikke alle ønsker Fred. Det er her andaktens tittel kommer inn. For hvordan skal Gud stifte global fred dersom flertallet av menneskene ikke ønsker fred? Han avslutter krigene med en Krig. Den krigen kalles Harmageddon.

I Harmageddon krigen vil alle som ikke følger Fredens Fyrste, Jesus Kristus, bli tilintetgjort. Mens de rettferdige vil arve jorden (Daniel 2:44, Matt.5:5). Slik får vi en rettferdig ny jord hvor rettferdighet bor.

For første gang i livet kan du se frem i mot en krig. En krig som avslutter alle andre kriger for alltid.


Ingen kommentarer: