søndag 23. februar 2014

Hvordan drepe et menneske?

Tittelen er muligens litt makaber, men du er vel enig at den høres meget alvorlig ut? Det er den også.

Mange av oss mener med hånden på hjertet at vi aldri noen sinne vil begå et drap. Men visste du at du trolig vis har det? Jeg skal forklare hva jeg mener:

Ordspråkene 12:18 sier: "Tankeløs tale stikker som sverd" og "liv og død har tungen i sin makt" (Ord.18:21). Ja, vi kan rett og slett ødelegge et menneske totalt på den måten vi velger å snakke på. Alt for ofte kommer vi med en tale som ikke er gjennomtenkt. De kan føles som sverdstikk. Stikk som kan såre, ødelegge og til slutt drepe.

Dette bør vi tenke over. Vi ønsker jo å bruke vår tunge til å bygge opp og gi liv, glede,  trygghet og oppmuntring til den som hører oss snakke. Leser vi videre i Ordspråkene 12:18 sies det nemlig at: "de vises tunge helbreder" og "vennlige ord er en vokskake med honning for sjelen og sunnhet for kroppen" (Ord.16:24).

La oss i dag, ja resten av livet, være bevisst hvordan vi bruker tungen vår. La altså "ingen råtten tale gå ut av deres munn, men en tale som er god til oppbyggelse, alt etter som det måtte være behov for, så den kan overbringe det som er gagnlig til dem som hører på. (Ef.5:29)

I dag kan du meditere over tanken: "Hvordan kan jeg bruke enhver anledning til å bygge opp et menneske".

Ha en spennende dag!

Ingen kommentarer: