mandag 16. juni 2008

15 Juni ”Hva lærer egentlig Salvelsen oss?”

Jeg er forundret over oss karismatikere. Vi greier liksom alltid å gjøre det sunne til noe usunt. Det går rykter om oss om at den eneste gangen vi er ”midt på veien” er når vi er på vei fra den ene grøften til den andre.

Vi er nok de eneste menneskene på jorden som starter menigheter ut ifra vår definisjon av Salvelsen. Vi er nok de eneste som definerer ”gode og dårlige møter” ut i fra det vi opplevde på møtet av det vi anså som gudsnærvær. Vi er trolig vis de eneste som ikke bryr oss så veldig mye om hva predikanten lærte eller hvilken karakter lederne våre har, bare de kan vise at de har Salvelsen. Trolig vis er vi de eneste kristne som bygger en hel bevegelse på ett eneste ord som bare en nevnt 2 ganger i Bibelen (1.Joh.2:20, 27).

Men Salvelsen er noe reelt. Den er faktisk avgjørende for mangt og meget. Salvelse er i korte trekk Den Hellige Ånds nærvær. Men hva er Salvelsen oppgave?

1Joh 2:26-27 forteller oss noe som stadfester gårsdagens andakt. Her skriver Johannes: ”Dette har jeg skrevet til dere om dem som forfører dere. Og den salvelsen som dere fikk av Ham, den blir i dere, og dere trenger ikke til at noen skal lære dere. Men som hans salvelse lærer dere om alle ting, så er det også sannhet og ikke løgn. Bli i Ham, slik som den lærte dere.

Her vil jeg gjerne vise deg 2 ting. Ser du at Johannes skriver om Salvelsen fordi det er noen som forsøker å forføre de Johannes skriver til? ”Dette har jeg skrevet til dere om dem som forfører dere” – sier han. Men hva gikk denne forførelsen ut på? Jo, det kommer klart og tydelig frem i vers 27. Her sier Johannes at Salvelsen lærer bort Sannheten og ikke løgn. Det var altså kommet inn falske doktriner som Den Hellige Ånd ikke sto bak. Men hva gikk så denne løgnen ut på? Johannes svarer: ”Bli i Ham slik som den lærte dere”. Altså var det en lære som dro menneskene bort fra HAM. Det var en lære og en praksis som dro mennesker bort fra å bli rotfestet og grunnfestet i Jesus, i Hans lære, i Hans liv, i Hans kraft, i Hans ordninger og i Hans kjærlighet.

Elskede bror og søster. Vi trenger Salvelsen. Vi er tørre og hjelpeløse uten den. Men la oss se Salvelsens egentlige oppdrag. Salvelsen lærer oss nemlig å forbli i Jesus. Salvelsen opphøyer Ham og peker på Ham. Joh 16:13-14 forklarer Den Hellige Ånds Salvelse slik: ”Men når han kommer, sannhetens Ånd, skal han veilede dere til hele sannheten. For han skal ikke tale av seg selv, men det han hører, skal han tale, og de kommende ting skal han forkynne dere. Han skal herliggjøre meg, for han skal ta av mitt og forkynne det for dere.

La deg derfor ikke lure av mirakler, nærvær, manifestasjoner eller åndelige syner og åpenbaringer. La deg ikke lure av mennesker som kan utvise en enorm karisma, men hvor de egentlig trekker mennesker til seg selv. For dersom ikke ”salvelsen” lærer deg om Jesus og om det å forbli i Ham kan du bare ”løfte på hatten å gå videre”. Bli i Ham slik den lærte dere!

Ha en Salvet dag uten forførelser.

Ingen kommentarer: