onsdag 4. juni 2008

4. Juni ”Som snytt ut av nesen”

Jesus ikke bare ligner sin egen far, Han er en tro kopi. Johannes 14:9 sier: ”Den som har sett meg, har sett Faderen”. Og Heb 1:3 sier om Jesus at: ”Han er avglansen av hans herlighet og avbildet av hans vesen”. Når man ser Jesus, ser man altså Jehova. Det er derfor Johannes 1:18 kan si: ”Ingen har noensinne sett Gud. Den enbårne Sønn, som er i Faderens favn, han har forklaret ham”. Jesus åpenbarer altså Faderen for oss. Han er derfor ”Gud åpenbaret i kropp” (1.Tim3:16).

Når vi sier at Jesus er ett med Gud betyr selvfølgelig ikke det at Jesus er sin egen Far. Jesus bad ikke til seg selv eller dyrket seg selv. Jesus sa jo ettertrykkelig at det var Jehova som var både hans Gud og Far (Johannes 20:17). Men, hva mener vi da med å si at Jesus bærer tittelen Gud, men likevel ikke er den samme personen som Jehova? Jo, Johannes 1:1 gir oss svaret. På originalspråket (koine gresk) står det slik: ”I begynnelsen var Ordet. Ordet var hos Guden og Ordet var Gud”. Siden den greske bestemte artikkelen står foran samtlige substantiv foruten det siste (altså ordet ”Gud”), innebærer dette at ordet ”Gud” blir gjort om til en beskrivende egenskap til ”Ordet”. Det vil si: Jesus er Gud, men ikke Guden. Med andre ord er han ikke Gud Faderen, men han er kliss lik. Han har med andre ord samme egenskaper og er som snytt ut av nesen hans! (For mer undervisning om dette kan du lese i Norsk Studiebibel av 1988 i artikkelen om Joh.1:1)

Men hvorfor i alle dager er dette viktig for oss å vite? Jo, du skjønner om Jesus er ett med Gud og et bildet av Ham, ja da kan du og jeg virkelig bli kjent med Jehova Gud. Har vi sett Jesus og har vi blitt kjent med hans karakter, vilje og planer, ja da har vi lært Gud å kjenne. Det er derfor 1Joh 2:23 kan si: ”Hver den som fornekter Sønnen, har heller ikke Faderen. Den som bekjenner Sønnen, har også Faderen”.

I dag oppmuntrer jeg deg til å lese noen bibelfortellinger fra Matteus, Markus, Lukas og Johannes. Les dem og tenk at slik som Jesus er, slik er Gud. Når du ser Jesu godhet, barmhjertighet, omsorg, varme, kompromissløshet og ekthet – ja da kan du vite at ”den som har sett Jesus, Han har sett Faderen”

Ha en oppdagelsesrik dag.

Ingen kommentarer: