mandag 9. juni 2008

8. Juni ”Jesus er Messias”

Fra og med 22 til 31 mai, gjorde vi et dypdykk i temaet om at Jesus fra Nasaret er Messias, Guds Rikes Salvede Konge. Har du lyst til å studere mer om Messias, kan du bare gå tilbake til disse andaktene og suge litt på bibelversene. I dag skal vi derfor ikke gå så dypt inn i dette tema, men bare belyse en liten, men svær viktig detalj.

Sal 89:15 beskriver nemlig noe ved Messias evne til å regjere: ”Rettferd og rett er din trones grunnvoll. Nåde og sannhet går fram for ditt åsyn”. Og Jesaja:11:1-9 beskriver Jesu regjeringstid slik: ”Men en kvist skal skyte fram av Isais stubb, og et skudd fra hans røtter skal bære frukt. Og Jehovas Ånd skal hvile over ham – visdoms og forstands Ånd, råds og styrkes Ånd, den Ånd som gir kunnskap om Jehova og frykt for ham. Han skal ha sitt velbehag i frykten for Jehova. Han skal ikke dømme etter det hans øyne ser, og ikke skifte rett etter det hans ører hører, men han skal dømme de små i samfunnet med rettferdighet og skifte rett med rettvishet for de saktmodige på jorden. Han skal slå jorden med sin munns ris og drepe den ugudelige med pust fra sine lepper. Rettferdighet skal være beltet han har om livet, og trofasthet beltet om hans hofter. Da skal ulven bo sammen med lammet, og leoparden legge seg hos kjeet. Kalven og den unge løven og gjøfeet skal holde seg sammen, og en liten gutt skal gjete dem. Ku og bjørn skal beite sammen, og deres unger legger seg ned sammen. Løven skal ete halm som oksen. Diebarnet skal leke ved hoggormens hule, og det avvendte barn skal rekke sin hånd ut over basiliskens hull. Ingen skal gjøre noe ondt og ingen ødelegge noe på hele mitt hellige berg. For jorden er full av Jehovas kunnskap, likesom vannet dekker havets bunn”.

Jo da, disse versene taler egentlig om den nye jorden hvor Jesus skal herske som Konge uten innblandinger fra Satan og hans hær (Åp.21), men Gud ønsker at du skal få smake på fruktene av Jesu evne til å regjere allerede nå – i dag. Det er derfor jeg oppmuntrer deg til å fryde deg over at Jesus er din Konge. Han er din Messias. Dette faktum innebærer at Han råder over deg med rettferd, visdom og forstand. Han hersker ut i fra nåde og sannhet. Han er full av rettferdighet og trofasthet. Under Hans regjering har du fred, frihet og harmoni. Han er nemlig ikke din Messias engang langt der frem i tid, nei Jesus er din Messias nå – i dag. Jesus er i sannhet en god Konge å tjene.

Ha en flott dag under Rikets velsignelser!

Disiplene.

Ingen kommentarer: