torsdag 19. juni 2008

18. Juni ”Rotfestet og grunnfestet i Hans kraft”

Guds menighet er ingen klubb eller jordisk organisasjon. Menigheten er Guds private eiendom. Den er ikke oppkommet i noe menneskes hjerte. Menigheten er uttrykket og manifestasjonen av Guds rike på jorden. Noe av det farligste som kan skje menigheten, er derfor at mennesker blander seg inn i hvordan menigheten skal bygges og styres. Dessverre er hele menighetens historie gjennomsyret av mennesketanker og menneskevisdom. Dette kan være en av hovedårsakene til at Guds overnaturlige kraft har blitt mer og mer borte i menighetens liv og virke.

Det å blande inn sin egen visdom og sin egen styrke har gjort at den enkle troen på Gud og Hans kraft har blitt mer eller mindre overflødig. Vi har med andre ord vendt oss fra Gud som Kraftens kilde og til oss selv. Vi kan administrere, vi kan skape stemning, vi kan organisere, vi kan få ting til å skje. Slik har menigheten nesten opphørt å være overnaturlig fordi overnaturlige manifestasjoner ikke behøves. Gud er blitt borte og tilbake står menneskeverk og døde gjerninger. Når læren, livet, kraften og ordningene ikke blir rotfestet og grunnfestet i Ham, blir menigheten bare et tomt skall av en struktur igjen.

1.Kor.2:3-5 sier noe interessant: ”Jeg var hos dere i svakhet, under stor frykt og beven, og min tale og min forkynnelse var ikke med visdoms overtalende ord, men med ånds og krafts bevis, for at deres tro ikke skulle være grunnet på menneskelig visdom, men på Guds kraft”. Paulus viser ved sitt eksempel att det er Guds kraft og ikke menneskelig kraft eller visdom som er det avgjørende. Da han kom til korinterne var det ikke menneskelig styrke han fremviste. Nei han poengterer jo at han i det naturlige var svak og redd. Paulus trodde på Gud i denne situasjonen isteden for seg selv og lot Gud virke gjennom Ordet og Ånden.

Menigheten må følge Paulus eksempel i det å ikke vandre i det naturlige, men å vandre i Guds overnaturlige kraft. Vi behøver med andre ord å bli rotfestet og grunnfestet i Hans kraft. Men hvordan lar vi Guds kraft få slippe til i livene våre? Hvordan blir vi rotfestet og grunnfestet i Kraften? Vel, Bibelen forteller oss flere interessante ting angående dette tema. Det ene er at Evangeliet er Guds Kraft (Rom.1:16-17, 1.Kor.1:18). Jo renere og tydeligere vi presenterer Evangelium, som er Jesus Kristus, jo mer kraft vil forløses i et møte (1.Kor.1.24). Det er derfor vi ikke skal blande opp Evangeliet med menneskelig filosofi eller med den Mosaiske Loven. Å bli rotfestet i Evangeliets budskap er altså å en nøkkel til å bli grunnfestet i Kraften!

En annen ting er, som vi tidligere har sett, Paulus store åpenbaring om at ”Gud kraft fullendes i vår skrøpelighet” (2.Kor.12:9). Vi setter altså ikke vår lit til oss selv, men kun Ham. Noen har sagt at ”Gud hjelper de som hjelper seg selv”. Jeg ønsker å snu på dette sitatet og sier heller ”Gud kan bare hjelpe de som ikke setter sin lit til sin egen styrke”. Det å bli rotfestet og grunnfestet i kraften er altså å abdisere fra sin egen trone og å velge å sette sin lit til den Allmektige Gud.

En tredje ting er det Jesus sa i Matt. 22:29. Her sa han: ”Dere farer vill, fordi dere ikke kjenner Skriftene og heller ikke Guds kraft”. Menigheten bygges på og gjennomsyres av Ordet åpenbart av den Hellige Ånd. Når den Hellige Ånd får lyse opp Ordet for oss da utretter Guds ord det ikke noe menneske kan utrette. Da vil menneskenes hjerter forvandles, da vokser de troende opp til manns modenhet, da helbredes de syke, da vekkes de døde opp, da flyter nådegavene fritt og da vokser menigheten, sannheten tro i kjærlighet, i alle måter opp til ham som er hodet, Kristus.
Ha en kraftfull dag i Herrens nærhet.

Ingen kommentarer: