onsdag 18. juni 2008

17. Juni ”Grunnfestet og Rotfestet i Hans liv”

Vet du hva som er likheten mellom en kirkegård og en gjeng med ”rettroende fariseere”? Svaret er at det er like sterilt, like behersket kontrollert og like dødt på begge plasser.

I Johannes 10:10 sier Jesus: ”Jeg er kommet for at de skal ha liv og ha overflod”. Livet er det viktigste og beste vi har. Uten liv er vi jo døde. Det hjelper ikke engang om vi har gårsdagens andakt på plass i livene våre om vi ikke dufter av Jesu liv. Rett lære uten Guds liv er nemlig bare som ”klingende malm og drønnende bjeller”. Bokstaven slår rett og slett i hjel om den ikke er fylt med Ånd og liv (2.Kor.3:6).

”Ånden er liv på grunn av rettferdighet” sier Romerne 8:10. Det er dette som er vår redning. Vi har fått LIVET innlagt på innsiden. Ikke hvilket som helst liv, men Åndens liv. Joh 7:38-39 sier jo: ”Den som tror på meg, som Skriften har sagt, fra hans indre skal det flyte strømmer av levende vann. Dette sa han om den Ånd de skulle få, de som trodde på ham. For Ånden var ennå ikke gitt, fordi Jesus ennå ikke var herliggjort”.

Jesus var grunnfestet og rotfestet i Åndens Livs realiteter. Jesus hadde nemlig Åndens Liv i ”fullt mål” (Kol.2:9).. Det var derfor Jesus kunne si til sine disipler: ”Mine ord er Ånd og Liv” (Joh.6:63). Det hjertet flyter over av, taler som kjent munnen (Matt.12:34). Den store hemmeligheten er at Jesus og Hans liv bor i oss (Gal.2:20). Vi er delaktige i ”Livets Ånds lov” (Rom.8:1-2). ”Og av Hans fylde har vi alle fått. Det er nåde over nåde” (Joh.1:16).

Åndens liv i vår Ånd, frukten av vår rettferdighet, er noe enormt. Det er dette livet som overvinner døden (2.Kor.5:4). Det er dette livet som overvinner depresjon og åndelig trykk (Joh.1:4) .Det er dette livet som leger, gjenoppretter og istandsetter (Jes.58:11, Rom.8:11). Det skaper rettferdighet, glede og fred (Rom.14:17). Dette livet bringer liv og sunnhet hvor det enn kommer (Esekiel 47:9). Det er derfor vi behøver å være grunnfestet og rotfestet i Hans liv!

”Utslokk ikke Ånden!”, sier Paulus i 1Tess 5:19. I dag oppmuntrer jeg deg derfor til å grunnfeste det Åndens liv du har fått innlagt. La Herren få fylle deg opp (Ef.5:18). La Han få elske deg og ta seg av deg (Salme 23). La Den Hellige Ånds liv få boble over av glede og fred. Tal mye i tunger og oppbygg deg selv slik på din høyhellige tro (Judas 1:20, 1.Kor.14:4). La de strømmer av levende vann få velle frem fra innsiden av deg. Du har overflod av liv. Måte du bli grunnfestet og rotfestet i dette overnaturlige og herlige liv.

Ingen kommentarer: