mandag 23. juni 2008

23. Juni ”Jesus er Livet”

Jesus er spesiell. Han er en åpenbaring av Gud. Har du sett Jesus, ja da har du sett Jehova (Johannes 14:9). Man kan si at Jesus er ”Gud åpenbaret i kropp” (1Tim.3:16). Jesus er selvfølgelig ikke sin egen Far, men Han er en tro kopi av Ham. Som vi alle vet er Jehova Livets opphavsmann. Han er kilden til alt liv og selv er Han selveksisterende. Det er ikke du og jeg. Vi blir født og vi dør. Det som er spesielt med Jesus, er at Jehova har gitt dette ”selveksisterende livet” til sin Sønn. Johannes 5:26 sier: ”For likesom Faderen har liv i seg selv, slik har han også gitt Sønnen å ha liv i seg selv”.

Jesus har ”liv i seg selv”. Dette er interessant. Hvorfor? Jo, fordi når Jesus kom til jorden kom han ikke bare for å gjøre Jehova kjent eller for å dø på et kors. Han vandret ikke her på jorden bare for å helbrede syke eller for å fortelle oss de rette teologiske doktrinene. Nei, Jesus sier i Johannes 10:10 ”Jeg er kommet for at dere skal ha LIV og LIV i OVERFLOD”.

Det er dette som er hemmeligheten til kristendommen. Vi forkynner ikke bare en høyere moral eller lovnader om et bedre liv, nei vi forkynnet at på de områdene i livet du erfarer død kan du få liv! Det er hemmeligheten. Hemmeligheten er derfor JESUS. Vi forkynner JESUS – Livets høvding!(Apg.3:15). For ”I Ham var LIV og LIVET var menneskenes lys” (Johannes 1:4).

Det å ta tid med Ham som er veien, sannheten og LIVET er noe fantastisk sterkt. Mange kristne setter ikke av tid til dette. Det er trist. For når man setter av tid til å være sammen med LIVETS høvding – ja da risikerer man nemlig å bli fylt med dette livet. Man kjenner bokstavelig talt hvordan man blir fylt med kraft, fred, styrke og glede i sitt indre menneske. Som Ef. 3:16 sier det så fint: ”Jeg ber om at han etter sin herlighets rikdom, ved sin Ånd må gi dere å styrkes med kraft i det indre menneske”. Denne kraften finnes bare hos Jesus og i relasjonen med Ham.

Jesus ikke bare har liv, Han ER selve livet. Kol 3:4 bruker termen: ”Kristus, vårt liv”. Jesus er altså ikke bare en del av livet eller førsteprioriteten i livet. HAN ER LIVET . Tenk om du og jeg kunne innsett dette. Da kunne vi ha sluppet alle de gangene vi har gått frem på møtet å ”gitt livet vårt over til Gud”. Vi kunne ha sluppet alle de gangene vi har følt fordømmelse over at vi ikke har hatt Jesus som førsteplassen i livet. Han er jo ikke en del av livet, Han ER livet.

Det å innse at JESUS ER LIVET betyr at du er død og Han lever i og gjennom deg (Gal.2:20). Det betyr at der du er, der er Jesu liv. Det betyr at der du taler i Hans navn, der flyter Hans omsorg, varme og hjertelag. Det betyr at der du vandrer, der vandrer Jesus.

Jesus gir liv i overflod. Jesus er livet. Du er i Ham. Han er i deg. Ha en grensesprengende dag!

Disiplene

Ingen kommentarer: