torsdag 2. oktober 2014

Bibelen - Guds ufeilbarlige Sannhets Ord

Egentlig skilles de sanne og de falske kristne ut i fra hvordan man ser på og behandler Bibelen. De sanne Kristne har det samme bibelsynet som Jesus, nemlig: "Hellige oss ved hjelp av Sannheten. DITT ORD er Sannhet" (Joh.17:17). Jesus sa forøvrig ikke bare at Ordet var Sannheten, men at Ordet også skulle praktiseres. Han sa: "De som holder MITT ORD skal aldri se døden" (Joh.8:51), "Enhver som har mine ORD og HOLDER DEM, han er den som elsker meg" (Joh.14:21) og "Dersom dere FORBLIR i mitt Ord er dere mine disipler (Joh.8:32)

På slutten av 1800 tallet kom det liberale bibelsynet. Et historisk kritisk bibelsyn begynte å ta form. Bibelen var nemlig ikke GUDS ord, men i beste fall inneholdt Bibelen kun Guds tanker. Verbalinspirasjon var utelukket (2.Tim.3:16). Biskoper og Teologer gikk på Satans første triks:  "Har Gud virkelig sagt" (1.Mos.3:1). Kirkesamfunnet deres har blitt deretter (Salme 89:30-31)

Mange av dere som leser bloggen har ikke et slikt bibelsyn. Dere tror at Bibelen faktisk ER Guds Ord (1.Tess.2:13). Det skal dere har ros for. Kun de som behandler Ordet som Sannheten kommer nemlig til å forstå Guds hensikter og praktisere hans vilje (Matt.7:21-27, 1.Joh.2:15-17).

Det du må passe litt opp for når du skal ha en Staffe-valp og ikke en rotte er at den gruppen du mener er de sanne tilbedere IKKE hopper over visse ting i bibelen bare fordi det ikke klør i øret eller man mener at det ikke fungerer.

Eksempelvis: Styr unna de som sier at Misjonsbefalingen ikke gjelder samtlige medlemmer av kirken. Bibelen sier det gjør det (Matt.28:28-20).  Styr unna alle de kirkene som hevder det ikke er levelig å følge Guds moral. Bibelen sier at det er fult mulig (1.Kor.6:9-11). Styr unna alle de som sier det er rett å ikke delta i krigføring, men vi må like vel gjøre vår borgerplikt og delta i krig . Bibelen sier at en disippel SKAL unngå å praktisere vold (Jes.2:4). Styr unna alle de som ikke ekskluderer menn og kvinner som ikke ønsker å følge Jesus idet de sier at "vi er alle syndere så hvem er vi til å ekskludere noen". Bibelen sier det motsatte (1.Kor.5). Styr unna de som hevder at vi kan ikke være enige om alle læresetninger". Bibelen forkynner det diametrale motsetningen (Ef.4:5, 1.Kor.1:10).

I sum: Du skal kjøpe deg Staffe valp. Du vil ikke ha en rotte. På embryobildet ser de like ut. Derfor må du sjekke nøye så du ikke får feil dyr. Det du vil er å tilbe med dem som har Jehova som Gud, være i menighet med de om erkjenner alle Jesu roller, være en åndelig familie med de som praktiserer Guds Ord og ikke minst har det samme bibelsynet som Jesus Kristus selv hadde. 

Ingen kommentarer: