mandag 27. oktober 2014

På tide å rydde litt?

Jehova er en ren Gud. Han kan ikke tåle ondt. Han lyver ikke. Han er ekte, sann og hellig. Hans tilbedere skal tilbe ham på en slik måte at han godkjenner. Jesus sa i Johannes 4:23-24 at dette måtte være med hjertets engasjement (Ånd) og i henhold til det som var sant, rettferdig og rett (Sannhet).

Jehova anser de ting som ikke han godkjenner som "ting som er viet til tilintetgjørelse". Bibelen bruker dette uttrykket ofte i de Hebraiske Skrifter (GT). Å være viet til tilintetgjørelse betyr kort og godt at de, den eller det som skal tilintetgjøres, ødelegges for alltid.

5.Mosebok 5:26 sier oss noe interessant: "Du skal ikke bringe en vederstyggelighet inn i ditt hus og dermed bli noe som er viet til tilintetgjørelse, like som den. Du skal føle en inderlig vemmelse for den og fullstendig avsky for den for de er noe som er viet tilintetgjørelse".

Hvilken "vederstyggelighet" er det vi kan ta inn i huset? Vi har jo sluttet med å ta hedenske symboler inn i vårt hus. Juletreet var det sikkert mange år siden vi hadde (Jeremia 10:1-5). Men, kan vi ha noe mer sofistikert ondt? I Apg 13:19 brant de bøker som ikke Gud godkjente for 50 000 sølvstykker (260 000). Når vi vet at Gud hater umoral, vold, spiritisme og griskhet bør vi også tenke over ikke bare bøker, men også hvilke filmer vi eier og hvilken musikk vi hører på. Enig?

Nå må vi også få med oss at visse filmer og en viss form av musikk er i grenseland. Det er derfor vi har fått vår frie vilje slik at vi ved hjelp av en en oppøvd samvittighet kan skille mellom godt og ondt.

Uansett hva vi gjør med "de ting som vi har tatt inn i vårt hus" bør vi tenke på at "vi skal føle en inderlig vemmelse for og fullstendig avsky for de ting som representerer det som er ondt" slik at vi i alt vi sier og alt vi gjør "ære Gud" (1.Kor.10:31).

Ingen kommentarer: