onsdag 15. oktober 2014

Den sanne menigheten oppfyller en spennende profeti

Som vi har nevnt forsøker vi disse ukene å identifisere den sanne religionen. Det at det er 41 000 ulike kirkesamfunn hjelper ikke på arbeidet vårt. Like vel er det ikke så vanskelig å identifisere Sannheten. Vi slipper nemlig å gå inn på alle de 41 000 trosretningene. Det man isteden gjør er å studere den ekte "penge-seddelen". Når man gjør det avslører man lettere alle de falske.

Hvor finner vi så da den "ekte penge-seddelen"? I Bibelen, selvfølgelig. Når vi studerer den ser vi fort hva som stemmer og hva som ikke stemmer i møte med de ulike trosretningene. Husk nå at ALT skal stemme med Bibelen for at vi kan si "Dette er Sannheten". Det hjelper ikke at embryoet har hale, 2 ører og 4 bein. Vi skal ha Staffe-valp - ikke rotte.

I dag skal vi kort se på en profeti som både Mika (4:1-5) og Jesaja (2:2-4) kom med angående den Sanne religionen. Profetene legger profetien til endetiden (Mika 4:1, Jes.2:2), så dette gjelder altså religionsutøvelse i vår tid.  Jeg nevner bare kjennetegnene på den sanne religionen punktvis:

1. Jehovas religion skal være høyt hevet over andre (Malaki 4:1)
2. Ikke bare jøder, men ALLE folkeslag skal strømme til denne religionen (4:1)
3. Denne religionen skal LÆRE folkeslagene Guds veier (4:2)
4. Det skal være fred og ro disse folkene imellom (4:3)
5. Dette folket lærer å ikke føre krig (4:3)
6. De sitter fredfullt og ingen splittelse rår (4:4)
7. Ingen får dette folket til å skjelve (4:4)
8. De vandrer i et spesielt navn. De vandrer i Jehovas navn (4:5)

Vi skal altså lete etter en religion som LÆRER alle folkeslag Guds veier. Disse har fred. Disse har ikke splittelser. Disse går ikke krig og vandrer i Jehovas Navn. Interessant?  Det synes jeg!


3 kommentarer:

Anonym sa...

Profetien i Mika er interessant. Den omtaler et folk i de "siste dager", som er fredelige, uten krigsvåpen, og som heller ikke vil lære å føre krig.

Jeg har derfor av og til lurt på hvordan praksisen er blant de karismatiske trosretningene, eksempelvis pinsevenner? Er de f.eks samstemte i at kristne ikke kan føre krig? Eller er de også splittet av nasjonalisme og nasjonale grenser, slik de kristne trossamfunn ellers er det...?..slik historien viser, ikke minst i de siste to verdenskrigene, der det var millioner på millioner som falt for kuler og bomber, som var sendt avsted av andre som kalte seg kristne, og med kirkenes lederskaps velsignelse.

Disiplene sa...

Hei.

Fikk ikke med meg kommentaren din før nå.

I dag var jeg hos noen pinsevenner. De har ikke et bevisst forhold til Skriftene enn kun tegn, under, mirakler og gjenløsningen.

Som regel har de aldri fundert over saken. De bryr seg heller ikke. Det er derfor det er opp til enhver hva de selv finner det for godt for sin egen del,

Det er kun JV som menighet betraktet som ikke deltar i nasjonalistiske feiringer eller militær virksomhet.

Dette på tross av at nesten alle er enige oss rent teologisk ved å si: "Joda, ideelt sett er dette fantastisk bra, men vi kan jo ikke leve slik i våre dager.."

Enkelt setter de Guds ORd til side til fordel for sine egne tradisjoner

Anonym sa...

Takk for svar!
Det var ikke betryggende å lese, da med tanke på at mennesker med et såpass lite BEVISST forhold til innholdet Guds ord, må være et lett offer for manipulasjon, enten den er bevisst eller ubevisst fra manipulatorers side. Og ingenting er vel mer "overbevisende" for slike ukritiske , lite bibelkjente sjeler enn tegn, "demonutdrivelser" og "undre"..kombinert med trusselen om evig pine.

På bakgrunn av dette..hva med Jesu advarende ord i Matt 7:22-23 ?
Det han sier om at han aldri hadde kjent dem, til tross for at disse påstår å ha utført slike ting i hans navn, medfører at det er et uunngåelig spørsmål som oppstår: Fra vilken kilde kommer da kraften bak slike ting?
Svaret en aner er kanskje ubehagelig å tenke på, men desto mer viktig å være ærlig overfor en selv.