mandag 27. oktober 2014

Finnes det en udødelig sjel?

Stort sett samtlige religioner og samtlige kirkesamfunn (ikke adventistene) forfekter at vi er skapt med udødelig sjel. Dette innebærer at når et menneske dør, dør det egentlig ikke men forflyttes til åndeverden. Enten til Himmelen, til Helvetet, til Skjærsilden eller reinkarneres.

Bibelen lærer ingen av disse tingene. Den lærer at ingen bortsett fra 1 er udødelig og at menneskesjelen kan dø.

La oss ta det første først. 1.Mosebok 2:7 sies det at Mennesket BLE til en levende sjel, ikke fikk en levede sjel. Ordet NEFESJ eller PSYCHE tilsvarer sjel. Bibelen forklarer at en sjel er en person. En person som puster. Altså er både mennesker og dyr sjeler (3.Mos.24:17-18 viser at både menneske og dyr blir kalt NEFESJ). Bibelen lærer at både mennesker og dyr lider samme skjebne (Forkynneren 3:19-20). 

Bibelen fortsetter med å forklare at en puster kan dø. Esekiel 18:4 sies det at sjelen dør. Det samme viser Jakob 5:20, Åp.16:3 og til og med Jesus "uttømte sin sjel til døden" sies det i Jesaja 53:12.

Bibelen lærer altså at det ikke finnes en udødelig sjel. 1.Timoteus 6:16 sies det at "bare 1 er udødelig". Det er Ham som "intet øye har sett  eller kan se". 

Dersom sjelen kan dø, finnes det ikke et AUTOMATISK liv etter døden. Vi er helt nødt til å få dette som en gave. Romerne 6:23 sier at dersom vi ønsker å leve evig så må dette taes i mot som en gave, gitt av Jesus Kristus. Dersom vi ikke tar i mot denne gaven, forblir vi døde i våre synder fordi syndens lønn er å dø. Når vi dør slutter vi å eksistere slik Jehova sa til Adam i 1.Mos.3:19

Hvorfor er denne lære så viktig? Jo, dersom man ser bibelens lære blir man fri frykten fra å dø. Man slutter å tro at man forflytter seg ut av en kropp og inn i en ukjent åndeverden. De som ikke er troende våkner heller ikke opp i en torturplass eller blir gjenfødt som en gris, høne eller blomst.

Så enkelt og ukomplisert vår Gud har gjort det for oss! La oss hjelpe vår neste til å forstå hans befriende sannhet om sjelens dødelighet og det evig livets frie gave i Kristus Jesus!



  

Ingen kommentarer: