lørdag 11. oktober 2014

Kan måten vi lever på hindre frelsen?

De fleste innenfor Kristenheten mener at gjerninger IKKE påvirker frelsen. Har man tatt i mot Jesus, ja så er dette billetten til evig liv. Du er sikret en gang for alle (Joh.3:16, Joh.1:12).

Det Kristenheten gjør feil er å gjøre TRO til et substantiv og ikke til et verb. Det er derfor Ny Verden-Oversettelsen av de Hellige Skrifter viser at PISTEVO er "å vise tro" ikke "tro". Når man oversetter riktig viser man at PISTEVO er en hjertes overbevisning som kommer ut i handling. Eller sagt med Jakobs ord: "Du ser at hans tro virket sammen med hans gjerninger og ved hans gjerninger ble hans tro gjort fullkommen" (Jak.2:22).

Måten vi lever på kan definitivt hindre frelse: 1.Kor.6:9-11 sier: "Hva? Vet dere ikke at urettferdige IKKE skal arve Guds Rike. Bli ikke villedet. Verken utuktige, eller avgudsdyrkere, eller ekteskapsbrytere eller menn som blir brukt til unaturlige formål, eller menn som ligger med menn, eller tyver eller griske eller drankere eller spottere eller utpressere skal arve Guds Rike" Og Jakob sier det rett ut: "Enhver som vil være en venn av Verden gjør seg derfor til en fiende av Gud" (4:4).

Bibelens lære er klar: "Dere ser at et menneske skal bli erklært rettferdig ved gjerninger, ikke ved tro alene" (Jak.2:24).

Når det gjelder moral er det altså i følge Paulus frelsesavgjørende at vi lever slik bibelen definerer Guds form for moral. Lever vi ikke slik, lever vi i synd og risikerer å miste gaven et evig liv er. Når du nå skal velge religion er du helt nødt til å finne et folk som ikke kompromisser på homoseksualitet,   "porneia", skilsmisse og gjengifte, urenhet, griskhet, fråtsing, løgn, egoisme og alkoholmissbruk. Dette folket skal også helt og holdent være ren fra verden (Joh.17:15-16).

Er dette gjerningreligion? Nei, det er å vise tro og kjærlighet til Kristus på en praktisk måte (Rom.13:10)

Ingen kommentarer: