søndag 5. oktober 2014

Forvirringens nådegave

Disse dagene snakker vi om hvordan du skal gjenkjenne den sanne religion. Det er nemlig lett å ta feil dersom man analyserer religionene på et tidlig stadium. Vi sammenlignet et Staffordshire Bull Terrier embryo med et Rotte embryo og konstaterte at de var relativt like. 4 bein, hode, ører og en karakteristisk hale. Etter et pr uker utenfor mors mage var sannheten åpenbar. Det var 2 vidt forskjellige dyr og du ville bare ha en av dem.

I dag skal vi bare konstatere 1 enkel ting: Guds ånd har mange sider og mange gaver. Forvirringens nådegave har den derimot ikke. Guds ånd er Sannhetens Ånd (Joh.14:17)

At Guds Ånd ikke er forrvirret hjelper deg. Det hjelper deg i å gjenkjenne Sannheten. Dersom ikke kirkesamfunnet du tester ut mener likt, tror likt, har den samme oppfatningen om Bibelens lære, er de ikke ledet av Guds ånd.

1.Kor.1:10 sier jo: "Dere skal alle vise enighet i tale og det skal ikke være splittelser hos dere. Dere må være fast forent i samme sinn og i samme tankegang"

Den sanne religionen er lært opp av en Gud som ikke er forvirret. Han godkjenner verken falske læresetninger, overdrivelser, fragmentarisering eller løgn. Den menighet han bygger er ren og endrektig. Se etter en slik når du skal velge...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det å ha samstemmighet i bibelske lærespørsmål oppfattes av mange i vår "moderne og demokratiske tidsalder" å være "mistenkelig".. En ser det bl.a på nettdiskusjoner, der f.eks JV`s verdensvide enhet i trosspørsmål blir kritisert som "hjernevask" og "ensretting".

At mennesker som ikke tror på bibelen, kan ha en slik oppfatning, er kanskje ikke så merkelig...de ser jo bl.a uenigheten som hersker innen de ca 41000 (?) andre "kristne" trosretningene, så hvorfor da denne enheten blant JV??

Men at "kristne" stiller samme spørsmålstegn ved slik kristen samstemmighet og enhet, er vanskeligere å forstå, bl.a på bakgrunn av at de burde kjenne til bibelens lære om at den hellige ånd skulle lede de sanne etterfølgere av Jesus Kristus, til en slik enhet i tro og praksis!

Et trossamfunn som i praksis har en slik verdensvid samstemmighet som Jesus Kristus forutsa, er i følge bibelen derfor i virkeligheten et bevis for at den hellige ånd er virksom blant dem, og leder dem.
Og det skjer på tvers av alle skillelionjer, det være seg nasjonale grenser, raser, sosial status, etc.

Når det samme trossamfunnets holdninger og praktisk trosutøvelse også er i samsvar med f.eks slike profetier som Mika 1-5, samtidig som at deres trosutøvelse møter motstand omtrent over alt slik Jesus, menighetens hode, sa ville skje, styrker dette bildet om at vi da snakker om Jesu sanne etterfølgere, som er blitt betrodd oppgaven å forkynne om Guds Rike til et vitnesbyrd for alle nasjoner. Matt 24:14

Disiplene sa...

Som om jeg skulle sagt det selv... :-)

Anonym sa...

Jeg glemte å angi kapitlet, men mente selvsagt kap 4, versene 1-5, noe dere sikkert forstod. :-)

Jeg synes dette er en fantastisk profeti, som gir håp i en verden som preges av uro og splittelse, krig og nød.

En oversettelse som er trofast mot grunnteksten sier det slik i vers 2: (Ny Verdenoversettelsen)

"Kom, la oss gå opp til Jehovas fjell og til Jakobs Guds hus, og han skal lære oss sine veier, og vi vil vandre på hans stier."

Resultatet av, og virkningen en slik "vandreprosess" har på dem som følger oppfordeingen, går frem av vers 3:

"..Og de skal smi sine sverd om til plogskjær og sine spyd om til beskjæringskniver. De skal ikke løfte sverd, nasjon mot nasjon, og de skal ikke mer lære å føre krig."

Når skal det bli slik?? Vers 1 sier det skal skje i den perioden som mange kaller "de siste dager"

Hvem skal dette oppfylles på?

Vers 5: " For alle folkeslagene kommer til å vandre hver i sin Guds navn, men vi for vår del skal vandre i Jehova vår Guds navn til uavgrenset tid, ja for evig".

Kristne, som søker til den sanne tilbedelse av Jakobs Gud,Jehova, gjennom Hans elskede Sønn, og vår konge, Jesus Kristus, skal mao kjennetegnes av å være et fredelig, internasjonalt folk, bestående av mennesker fra alle nasjonaliteter, som ikke lenger skal lære å føre krig, men vandre på fredens veier, slik de første kristne gjorde.

Anonym sa...

PS. Skrev en lignende kommentar for en stund siden, trodde ikke den kom frem, siden jeg ikke fant den her. Beklaget om det blir dobbelt opp :)

Mvh