fredag 31. oktober 2014

Festum Omnium Sanctorum

Neida, det er ikke tungetale. Det er heller ikke en sykdom. Festum Omnium Sanctorum er nemlig det latinske navnet på "Allehelgens dag". Som du sikkert vet drar det seg mot Halloween igjen. Alle vet vi at "Mammon" og "Kjøpmenne på jorden" ler hele veien til banken. Men er det flere som ler?

Satan ler han også. Han vet at millioner av såkalte kristne gleder seg over å feire "Alle helgens dag" ved å minne de døde, kle seg ut som hekser, tenne lys og be for alle døde i skjærsild eller himmel. Fellesnevner er at de døde ikke er døde, men lever bevisst en eller annen plass i åndeverden.

Den Keltiske høsttakkefesten 31/10, SAMHAIN  er ikke en jøde-kristen skikk. Det er en okkult. Siden ikke jordens krefter kunne holde ondskapen tilbake denne dagen, slapp djevelskapen løs. De onde demonene, de onde døde, ja allskens spetakkel fikk frie tøyler denne siste dagen i oktober (første dagen i november).  Det gjaldt derfor å ofre til ondskapen slik at man selv ble spart året som lå fremfor.

Som kristne tar vi kraftig avstand både fra Mammon og Lucifer. Vi verken minnes de døde eller feirer dem. Vi ofrer ikke godterier til ondskapen eller kler oss ut som vampyrer. Vi har nemlig valgt side. Ikke bare i de store sakene, men også i de tilsynelatende små og uskyldige.

Jehova har nemlig et folk som HELT er hans eget (Titus 2:14). Tilhører du det folket?

1 kommentar:

Anonym sa...

Håper da det.. 0:-)