fredag 10. oktober 2014

Ingen Hellige Fedre eller Guds menn

Hva blir paven kalt av katolikkene? Jo; "Hellige Far". Hva blir pastorer ofte kalt i den pinse-karismatiske grenen av kristendommen? Jo; "Guds mannen" eller "Han som Gud har salvet". Hvordan blir de ortodokse prestene hilst på? Jo; helst med kneling og kyss på hånden.

Jesus sier: "Dere skal ikke kalle noen deres lærer, for én er deres lærer (Messias) og dere er alle brødre. Dere skal ikke kalle noen på jorden for deres Far, for én deres Far, den Himmelske. Dere skal heller ikke kalle noen for Leder, for én er deres leder; Kristus" (Matt.23:8-10)

Jehovas Vitner har ingen jordiske ledere. De har ingen "Guds menn" som styrer dem. Det de kaller hverandre er "brødre og søstre" uansett funksjon i menigheten.  Ser du kontrasten mellom Katolsk tro og Jehovas Vitner? Ser du forskjellen mellom en karismatisk pinsepastor og en eldstebror på Rikets Sal?

I Jehovas åndelige familie kan ikke noe menneske stikke seg frem. Det kan ikke bli rik, ikke bli populær, ikke få makt eller få navnet sitt trykt på en bok. I Guds Menighet får Jehova all ære gjennom Jesus Kristus. Så utrolig vakkert! Så fantastisk rent, men ikke minst så ufattelig bibelsk.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Helt bibelsk..og derfor merkelig at så få ser dette paradokset at slike religiøse ledere er lønnet, ofte bra, enten av stat eller menighet, mens Kristus på den annen side sa at de hadde "fått det for intet, og skulle gi det for intet"...

Derfor,i motsetning disse nevnte paver, prester, pinsevennpastorer, osv..,
så har de kristne elstebrødrene i Jehovas Vitners menigheter ikke lønn for sin selvoppofrende og lojale tjeneste. Den yter de på frivillig basis, til beste for menigheten.
Eldstebrødrene er i tillegg til sitt undervisningsarbeid i menighetene, og sin hyrdetjeneste, også forbilder i forbindelse med det oppdraget Jesus Kristus har gitt sine etterfølgere; Å forkynne budskapet om Guds rike, verden over, til et vitnesbyrd for alle nasjoner. (Matt 24:14)
De er virkelig gode, kristne eksempler til etterfølgelse.
Og lønna?..jo, den tjener de på vanlig måte ved å arbeide.

Disiplene sa...

Dette er interessant. Hvorfor? Fordi alle stort sett mener at TEORIEN er vakker, ideelt og bibelsk.

MEN sier de, i PRAKSIS er dette en umulighet. Før eller senere må vi lønne noen, for det går ikke an å drive dette med ren idealisme.

Der har de rett og feil. Rett i at det ikke går å drive dette med ren idealisme. Feil at det ikke går å drive.

Guds menighet drives med en god dose Guds Ånd og Kristi visdom. Til det behøver vi verken hierarki eller kollekttaler...