onsdag 1. oktober 2014

Sann tro vises i handling

Vi har vært innom dette mange ganger, men vi kommer ikke utenom at TRO vises i GJERNING. Uten gjerninger er troen rett og slett bare et munnhell (Jak.2:26). For hundrede gang: INGEN kan fortjene seg til evig liv, men har du en sann tro FULLENDES denne troen ved hjelp av handlinger (Jakob 2:22).

I disse dager ser vi på hvordan du skal få en Staffe-valp og ikke en Rotte. Jesus sier at man kjenner igjen de falske kristne på deres frukter (Matt.7:16-20). Hva er frukt? Frukt er noe som synes. Frukt er resultater. Frukt er et produkt av ens egen eller kirkesamfunnets "livsstil". Det Jesus sier er med andre ord: Sjekk hvordan de lever, sjekk hvordan de behandler mennesker, sjekk om de har Åndens frukt, sjekk om de er lydige mitt Ord og mine befalinger (Joh.14:23-24).

De falske kristne karakteriseres ganske så krast av Paulus i Titus 1:16: "Offentlig kunngjør de at de kjenner Gud, men de fornekter Ham ved sine gjerninger for de er avskyelige og ulydige og ikke godkjent til noe som helst god gjerning".

Den sanne religionen har altså Jehova til Gud. De aksepterer ALLE sidene av Jesu roller og de er et lydig folk som praktiserer Guds Ord hele tiden, alltid, under alle omstendigheter, uten unntak (Jak.1:22).

2 kommentarer:

Anonym sa...

Er du en dypt religiøs type, eller praktiserer du en levende og virksom tro. Har Jesus Kristus møtt deg i ditt hjerte? Har du fått syndenød og ropt til Gud i din nød, og har da Gud tilgitt deg dine synder???? Hvis ikke er du ikke frelst, og er da fordømt på lik linje med alle andre kirkesamfunn. Da spiller det ingen rolle hvor mye hodekunnskap du har, hvis ikke det er skjedd et MIRAKEL i ditt hjerte.

Du kan sitte å lese Bibelen ut og inn og kunne alle ting. Beklager men det er dessverre ikke nok, hvis du ikke personlig kjenner Jesus Kristus. Kunnskapen skal forgå, men Jesus vil bestå.

Et stort AMEN til det.

Disiplene sa...

Hei Anonym.

Du sier at man personlig må kjenne Jesus Kristus. Det er viktig. Johannes 17:3 sier det.

Men vi har 2 spørsmål til deg.

1. Hvordan ser du på andre at de kjenner Jesus?

2. Hva innebærer det rent praktisk å kjenne Jesus?