fredag 17. oktober 2014

Insh´Allah

Utrykket Insh´ Allah beskriver en usikkerhet i forståelsen av hvem Allah er og hva han vil. Det arabiske uttrykket "Om Gud vil" (Insh´Allah) uttrykkes ofte rett etter at en muslim har sagt noe om fremtiden. Det viser en slags fatalisme (skjebnetro).

Når det kommer til Bibelens Gud, Jehova, behøver vi aldri å si "Insh´Allah" eller "Insh´Jehova". Hvorfor ikke? 

Jehovas lære er uttrykt i Bibelen. Jehovas Vilje er uttrykt i bibelen. Jehovas natur er uttrykt i bibelen. Når vi gransker Skriftens Ord vil vi se at hos vår Gud "finnes det ingen forandring" (Jak.1:17). Han er fullkommen rettferdig, han er fullkommen i makt, han er fullkommen vis og han er fullkommen kjærlig. 

Men finnes det flere variabler som kan påvirke fremtiden? Ja. I tillegg til Jehova og hans vilje, har alle mennesker en fiende, Satan. Han ønsker å "stjele, myrde og ødelegge" (Joh.10:10). Bibelen forteller at han er svært aktiv i disse dager (Åp.12:9,12). 

En tredje variabel er din og min frie vilje. Alle mennesker har denne gaven. Vi kan bestemme oss for å følge Gud eller for å følge hans fiende. 

Benytt din frie vilje i dag til å tjene Gud. Du behøver ikke se på fremtiden og tenke Insh´Allah. Guds vilje er åpenbar. Guds vilje er klart uttrykt i bibelen. Nå behøver du bare å velge og gå Hans vei. 

Ingen kommentarer: