fredag 11. april 2008

11. April ”En helt ny autoritet”

Adam og Eva var de første herskerne over jorden (1.Mos.1:26). Gjennom syndefallet overgav Adam og Eva autoriteten de hadde fått av Gud til Satan og hans åndehær. Luk. 4:6 underviser oss at Djevelen sa til Jesus: ”Til deg vil jeg gi makten over alt dette og disse rikers herlighet. For til meg er det overgitt, og jeg gir det til hvem jeg vil”. Satan hadde nemlig fått autoriteten over jorden og ble nå denne verdens gud (2.Kor.4:4). Som representant for både Gud og menneskeheten, tok Jesus gjennom sin seier på korset tilbake den autoriteten Satan hadde fått av Adam og Eva. Jesus kunne derfor med rette si i Matt.28:18 at: ”Meg er gitt all makt (gresk: autoritet) i himmel og på jord”.

Jesus har altså all autoritet i himmel og på jord. Efeserbrevet 1:21 forteller oss at Han har blitt satt ”over all makt og myndighet, over alt velde og herredømme og over hvert navn som nevnes, ikke bare i denne verden, men også i den kommende”. Filipperbrevet 2:10 fortsetter med å si at ”I Jesu navn skal hvert kne bøye seg, deres som er i himmelen og på jorden og under jorden”.

All velsignelse og autoritet finnes altså i navnet Jesus. Etter Jesu død og oppstandelse ble dette navnet gitt til menigheten. Slik skulle menigheten arve både velsignelsene og autoriteten Jesu navn innehar (Ef.1:22- 23). Nå har vi fått påbud å bruke Hans navn i alt hva vi gjør (Koloss.3:17). Dette er et stort privilegium, men også ansvar. Ved å ta Jesu navn i vår munn taler vi på vegne av Himmelens og Jordens Herre.

Vi kan sammenligne vår autoritet over Satan med rollen til en politimann. Uten uniform har han ikke en sjanse til å stoppe trafikken i et trafikkert kryss. Om politimannen tar på seg uniformen, kommer bilene automatisk til å lyde ordre. Med andre ord ville uniformen til politimannen gi autoritet selv om politimannen i seg selv ikke hadde kraft. Vi er plassert i Kristus Jesus. I oss selv har vi ikke autoritet, men I Jesus og i Hans navn har vi autoritet over Satans kraft. Halleluja for dette faktum!

Gud vil kort og godt at Jesu disipler skal bruke Jesu navn i alt hva de foretar seg. Kol. 3:17 sier: ”Og alt dere gjør, i ord eller gjerning, gjør det alt i Herren Jesu navn!”. Som disipler kan vi utføre alt hva de første disiplene gjorde. Hvorfor? Jo, navnet Jesus inneholder fortsatt den samme himmelske autoritet og velsignelse som i den første tid (Hebr.13:8). La oss derfor være frimodige i å bruke Jesu autoritet. Det var jo for vår del Han vant seg all autoritet i himmel og på jord. Gå derfor ut og gjør alle folkeslag til disipler, helbred de syke og kast ut de onde åndene (Markus 16:15-18). Jesus har vunnet seier!

Velkommen til et nytt og revolusjonerende liv ”e.Kr” hvor Jesus har tatt tilbake autoriteten og gitt den videre til deg. Ikke bare litt av den, men ”all makt i Himmel og på Jord” finnes i navnet Jesus. Bruk navet!

Disiplene

Ingen kommentarer: