mandag 21. april 2008

21. April ”En helt ny Far”

Gud er ikke et menneske. Han er ikke skapt og heller ikke født. Gud har ingen begynnelse og ingen slutt. Bibelen forteller at Han er en ånd. Dette universets suverene Ånd har fortalt oss hva Han heter. Gud har et eget navn som gjør Ham til en personlig Gud. I følge
Bibelen har Han gitt seg selv det hebraiske navnet יהוה (Jehova) som betyr ”Jeg er den jeg er” eller ”Jeg er den som får til å bli”. Han heter altså verken Buddha, Allah eller Krishna. Jehova skiller seg fra andre guder. Ikke bare heter Han noe annet, men Han har helt andre karaktertrekk også. Det beste av alt med vår Gud er at Han er udelt god, nådig og at vi kan ha samfunn med Ham.

Gud har skapt himmel og jord. Han gav menneskene livet i gave. Derfor kan vi si at Han er den rette far for oss alle. Ikke alle har valgt å ha fellesskap med sin far. Gjennom synden byttet de far og fikk Satan som far (Joh.8:44). Meningen med livet er å komme tilbake til sin
opprinnelige far. Gud lengter etter fellesskap. Han vil ha en familie. Han elsker deg med en fars kjærlighet, og har store planer for ditt liv.

Jesus kom for å åpenbare Jehova for oss. Det er mye man kan si om Jehova etter å ha sett på Jesus. Jehova er nådig, barmhjertig og kjærlighetsfull. Samtidig som Han er nidkjær, vred og rettferdig. Jehova helbreder og befrier, han tukter og formaner. Jesus viste oss et veldig sammensatt bilde at Gud. Dog er det mest klare bilde av Gud som Jesus gav oss er bildet av Gud som vår Far. Over 100 ganger nevner det nye testamentet Jehova som Faderen. I den nye pakten i Kristus har vi nemlig fått Jehova som Far.

NT indikerer altså ved dette en helt ny relasjon med Gud enn det GT presenterer. Fra å omgås Gud som en lovdommer under loven og i det press lovens krav stiller, kan vi nå, i den nye pakt, omgås Gud i nåde og fred. Rom 5:1-2 sier ”Da vi nå er rettferdiggjort av tro, har vi fred med Gud ved vår Herre Jesus Kristus. Ved ham har vi også ved troen fått adgang til denne nåde som vi står i.” Jødene trodde at man fikk Jehova som Far gjennom arv (Joh.8:37-42). Dette er i og for seg rett om man tenker på at Jehova er far til sitt skaperverk. Ef 3:14-15 lærer oss at ”Derfor bøyer jeg da mine knær for Faderen, han som er den rette far for alt som kalles barn i himmelen og på jorden”, men samtidig er ikke alle mennesker Guds barn. Alle de som ikke har tatt i mot Jesus og lyder ham har Satan til far (Joh.8:44,Ef.2;2). Jehova blir bare vår rette far gjennom den nye fødsel (Joh.1:12-13).

Som frelste har vi fått barnekårets ånd. Rom 8:14-16 sier ”For så mange som drives av Guds Ånd, de er Guds barn. Dere fikk jo ikke trelldommens ånd, så dere igjen skulle frykte. Men dere fikk barnekårets Ånd som gjør at vi roper: Abba, Far!”. La denne Faderelige siden av Gud og en ”Abba, Far ” relasjon deg og Gud imellom vokse seg stor og sterk i deg. Kjenn Jehova som din kjærlighetsfulle Far. Når du gjør det kan du si som Jakob i Jakob 1:17. ”All god gave og all fullkommen gave kommer ovenfra, fra lysenes Far. Hos ham er ingen forandring eller skiftende skygge”.

”Lovet være Gud, vår Herre Jesu Kristi Far, barmhjertighetens Far og all trøsts Gud,
han som trøster oss i all vår trengsel, for at vi skal kunne trøste dem som er i all slags trengsel, med den trøst vi selv blir trøstet med av Gud” (2Kor 1:3-4).

Disiplene

Ingen kommentarer: