onsdag 23. april 2008

23. April ”Et nytt statsborgerskap”

Du har kanskje alltid trodd at du er norsk og at ditt hjemland er Norge. På sett og vis har du rett. Du er plassert av Gud i det jordiske kongeriket Norge, men visste du at i 1000 års Riket og evigheten som deretter følger, har Norge som nasjon opphørt å eksistere? Guds planer for Norge er da sluttførte og det finnes ingen som kan si at man tilhører kongeriket Norge eller at man er norsk statsborger. Kongeriket Norge er altså ikke et evig rike, men et ungt tidsbegrenset rike.

Gud har også en nasjon, et Rike. Profeten Daniel gir oss noen meget interessante opplysninger om denne nasjonen. Han sier i 2:44: ”Og i disse kongers dager vil himmelens Gud opprette en Nasjon som i all evighet ikke skal ødelegges. Dette riket skal ikke bli overgitt til noe annet folk. Det skal knuse og gjøre ende på alle de andre rikene, men selv skal det stå fast i evighet”. Guds nasjon er altså et evig rike som alltid har eksistert og som alltid kommer til å eksistere (Salme 145:13). Som frelst har du blitt fridd ut av ”mørkets makt og blitt satt over i Guds elskede Sønns rike/Nasjon” (Kol.1:13). Det er denne nasjonen du har blitt en statsborger av når du tok i mot Jesus (Joh.3:3). Filipperne 3:20 sier nemlig: ”Men vi har vårt hjemland/ medborgerskap i Himmelen” (KJV = Citizenship).

Gud har altså en nasjon. En nasjon som skiller seg fra alle andre nasjoner. Men hvordan startet Hans nasjon på jorden? Jo, Gud ønsket nemlig et folk. Først valgte han seg ut Abraham. Ut i fra patriarken Jakob ble Israel valgt ut som et eiendomsfolk til Guds navns ære. Gud opprettet pakter med Israel (Ef.2), men ettersom jødene som folk betraktet ikke ønsket å ta imot Guds endelige paktstilbud, Kristus Jesus, ble bare en liten rest av jødene bevart, nemlig de messiastroende (Rom.11:1, Rom.9:27). Jødene som Teokratisk Nasjon ble avhogd fra Guds tre (Matt 21:43, Rom.9-11). Tilbudet om å tilhøre Guds folk ble nå gitt til alle mennesker som ville tro på Jesus og ikke bare til jødene (Daniel 9:24-27, Ef.3, Matt.28:18-20).

En leksikondefinisjon av ordet ”nasjon” er: ”en samling mennesker med felles avstamming, styre, lover, språk og kultur.” Guds nasjon består av mennesker med felles avstamming (alle er født på nytt), felles styre (Jesus er innsatt som konge) felles lover (nestekjærlighetsloven og Jesu Kristi lære) felles språk (tungetale/ åndelig enhet) og felles kultur (Rikets kultur). For å bli medlem at denne Nasjonen (Riket) må man ta i mot Jesus Kristus som Herre. (Joh.1:11-13, Rom.10:9-11).

De Jesustroende blant jøder og hedninger er derfor nå blitt født på nytt og medborgere av Guds eiendomsfolk (1. Pet. 2:9, Titus 2:14, Ef.1:4) og danner ”Guds Israel” eller ”Hele Israel” (Gal.6:16, Rom.11:26). I dag vil jeg bare gratulere deg med et nytt statsborgerskap. Det gamle er borte – et nytt har kommet.

Disiplene

.

Ingen kommentarer: