fredag 25. april 2008

25. April ”en helt ny status”

Om vi har fått en helt ny far, mor og bror, ja da kan vi slå fast at vi har fått en ny familie. Vi har kommet inn i Guds egen familie. Vi har blitt Guds barn. 1Joh 3:1-2 forklarer oss at: ”Se, hvor stor kjærlighet Faderen har vist oss, at vi skal kalles Guds barn, og det er vi. Derfor kjenner verden ikke oss, fordi den ikke kjenner ham. Mine kjære, nå er vi Guds barn, og det er ennå ikke åpenbaret hva vi skal bli!”.

Dette var interessante vers. Vi har blitt Guds barn! I den gamle pakt var nemlig ikke Jødene ”Guds barn” i den forstand at de var ”født av Gud ” (Joh.1:11-12, 3:3-8, 1.Joh.3:9). De var bare Guds tjenere og venner. Johannes stopper ikke med å si at vi har blitt Guds barn. Han fortsetter med å si noe særdeles interessant ”…men det er ennå ikke åpenbaret hva vi skal bli”, sier han. ”E.Kr” har nemlig de troende fått en helt ny status. Ikke bare har vi blitt barn ved åndelig fødsel, men vi har også blitt noe mer. Vi har blitt Guds arvinger og Kristi medarvinger! Romerne 8:16-17 forklarer dette ved å si: ”Ånden selv vitner sammen med vår ånd at vi er Guds barn. Men er vi barn, da er vi også arvinger. Vi er Guds arvinger og Kristi medarvinger”.

Ser du forskjellen ”F.Kr” og ”E.Kr”? De som tilhører Guds Messias har gått fra å være ”venner og tjenere” til ”barn og arvinger” Et legetimt spørsmål blir da: Hva er vi så arvinger til?”. Galaterne 3:29 hjelper oss litt på vei ved å si: ”Og hører dere Kristus til, da er dere Abrahams ætt og arvinger ifølge løftet”. Vi er altså arvinger til det løftet Gud gav til Abraham. Men hva innebar dette løftet? Jo, 1.Mosebok 12,15 og 17 forklarer at Abraham ble lovet helse, langt liv, velstand og velsignelse. Men han ble også lovet noe mer, han ble lovet et land. Romerne 4:13 utvider denne typologien. Her sier Paulus: ”For det var ikke ved loven Abraham eller hans ætt fikk det løftet at han skulle være arving til verden, men ved troens rettferdighet”.

Abrahams Ætt ble lovet å arve ikke bare et land, men hele verden! Vi er Abrahams Ætt (Gal.3:29). Gud skal altså gi OSS hele verden! I Romerne 4:13 bruker Paulus det greske ordet KOSMOS. Bibelteksten sier altså her at det altså ikke er de fysiske jødene som skal få et land av Gud i Midtøsten fordi de stammer fra Abraham. Rom 9:6-8 sier jo: ”Men ikke så at Guds ord skulle ha slått feil. For ikke alle som stammer fra Israel, er virkelig Israel. Heller ikke alle Abrahams etterkommere er derfor Abrahams barn, for: I Isak skal det nevnes deg en ætt. Det vil si: Ikke kjødets barn er Guds barn, men løftets barn regnes til ætten”. Og Gal 3:16,29 som sier: ”Men løftene ble gitt til Abraham og hans ætt. Han sier ikke: Og til dine ætlinger, som om det gjaldt mange. Men som når det gjelder én: Og din ætt. Og dette er Kristus. Og hører dere Kristus til, da er dere Abrahams ætt og arvinger ifølge løftet ”.

Det er altså de Jesus-troende som er Arvinger og Barn. Det er vi som skal arve en ny jord hvor fred, helse, velsignelse og evig liv råder (Åp.21-22). Det er vi som er arvinger til KOSMOS. Vi er arvinger til et evig liv i et evig Rike hvor alt er nytt (Titus 3:7, Jak.2:5, Åp.21:5)

Gratulerer med ny status. Du er barn, medarving og arving. Det er nyheter vel verdt å fortelle andre om!

Disiplene.

Ingen kommentarer: