søndag 20. april 2008

20. April ”En ny og annerledes mor”

Moderskikkelser har vært sentrale gestalter i verdens religioner. Den første religion som oppsto var den Babylonske. 1. Mosebok 11 forklarer at menneskene ønsket å ha seg selv i sentrum og at de selv skulle greie å gjøre ”det umulige” uten Guds hjelp. Babels tårn ble selve symbolet for menneskenes forøk på å ”lage seg et navn” uten Gud, altså den første menneske- skapte religion.

Når menneskene ikke lot Gud få herske, valgte de en annen hersker. I Babylon var Nimrod hersker. Han var den første hersker på jorden (1.Mos.10:8). Nimrod giftet seg med Semiramis. Sammen fikk de sønnen Tammus. Dronning Semiramis ble Yppersteprestinne i den Babylonske religionen og ble kalt for ”Alle menneskers mor ” og ”Himmeldronningen”. Hun ble dyrket, æret og tilbedt som guddommelig, en ide som raskt vant seg terreng i verden, dog med ulike navn. Hennes navn var blant annet Astarte, Baal, Isis, Horus, Afrodites, Venus og Maria

Dessverre har også såkalte kristne også gjort seg skyldig til slik avgudsdyrkelse. Istedenfor å dyrke Semiramis eller Astarte har de ofret bønner og gitt ære til ”Himmeldronningen Maria”.

Biskop Kyrillos fra den Ordtodokse kirke får representere den del av disse såkalte kristne. Han uttalte til den svenske avisen ”Verden i Dag” den16 april 2007 slik: ”Som ortodoks biskop ærer jeg helgener hver dag og spesielt Gude-moren Jomfru Maria. Denne form av ære foregår for oss ortodokse slik at vi står foran helgenbildene og gjør korstegnet og ber helgenenes Hymne. Når vi står fremfor ikonet av Guds Mor sier vi: Sannelig sømmer det seg å prise deg salig O, Gudeføderske, du evige salige og helt uklandelig, du vår Guds Mor. Mer ære verdt en Kjerubene og uten sammenligning mer prist enn Serafene. Du som uten å ødelegges fødte Gud, Ordet. Vi priser deg du som er Gudeføderske”.

Denne ”moderdyrkelsen” som startet i Babylon og som nå har spredt seg over hele verden er okkult. Det er derfor Babylon med rette blir kalt ”Den store Skjøge – mor til skjøgene og stygghetene på jorden”. Men hva med vår tro? Har vi en mor?

Som kristne har vi forlatt ”Skjøge moren” i alle hennes ulike skikkelser(Åp.18:4). Vi har isteden fått en ny mor. Gal 4:26 sier nemlig at: ”Men det Jerusalem som er der oppe, er fritt, og det er vår mor”. Vår mor er altså det Himmelske Jerusalem! Gud vil ikke at vi skal tilbe, ære eller be bønner til ”Det Himmelske Jerusalem”. Isteden skal vi fryde oss over Sannheten om at vår mor er den sanne mor. En ekte mor. En mor som ”føder frihetens barn” – ikke barn til trelldom.

I dag vil jeg at du skal vite at du har kommet ut av ”Mor til skjøgene på jorden” (Åp.18:4) og fått en splitter ny mor, nemlig den sanne og ekte mor som ”føder barn til frihet” (Gal.4:26). I dag vil jeg at du skal vite at din mor snart kommer hjem. Hun lengter etter deg og under hennes vinger finner du ly. ”Og jeg så den hellige stad, det nye Jerusalem, stige ned ut av himmelen fra Gud, gjort i stand som en brud som er prydet for sin brudgom. Fra tronen hørte jeg en høy røst som sa: Se, Guds bolig er hos menneskene. Han skal bo hos dem, og de skal være hans folk, og Gud selv skal være hos dem og være deres Gud. Han skal tørke bort hver tåre fra deres øyne. Og døden skal ikke være mer, og ikke sorg, og ikke skrik, og ikke pine skal være mer. For de første ting er veket bort”.( Åp 21:2-4)

Disiplene

Ingen kommentarer: