torsdag 3. april 2008

4. April ”Et nytt bud”

Som kristne er vi helt nødt til å forså at vi lever i Den Nye Pakt og ikke i Den Gamle. I den nye paktens spilleregler har vi ikke lenger 10 bud som vi følger, kun ett. De 10 bud tilhører som du nå har sett Den Gamle Pakt (2.Kor.3:6-9), mens det nye budet tilhører Den Nye Pakt.

Hva er så det nye budet vi som kristne skal forholde oss til? Jo, Jesus sier i Johannes 13:34: ”Et nytt bud gir jeg dere: Dere skal elske hverandre! Som jeg har elsket dere, skal også dere elske hverandre” og i Johannes 15:12 stadfester Jesus seg selv når Han sier: ”Dette er mitt bud at dere skal elske hverandre, likesom jeg har elsket dere”.

I Den Nye Pakt har ”alt blitt nytt”, også når det gjelder dette med bud og regler. Det eneste du behøver å forholde deg til som kristen er å la Guds kjærlighet, som allerede finnes i deg, (Romerne 5:5) få slippe ut og komme din neste til gode.

Ikke bare oppfyller ”Kjærlighetsbudet” alle de 10 bud, men ”Kjærlighetsbudet” har også en mye høyere moral enn de 10 bud. De 10 bud forklarer deg kun grunnleggende moralske og åndelige prinsipp, mens ”Kjærlighetsbudet” gjør at den kristne blir mer fintfølende i hjertet. De 10 bud sier at man ikke skal drepe, mens ”Kjærlighetsbudet” ”gjør ikke nesten NOE ondt”.

Rom 13:8-10 forklarer oss at: ”Bli ingen noe skyldig, annet enn det å elske hverandre! For den som elsker sin neste, har oppfylt loven. For disse bud: Du skal ikke drive hor, du skal ikke slå i hjel, du skal ikke stjele, du skal ikke begjære, og hvilket som helst annet bud, de sammenfattes i dette ord: Du skal elske din neste som deg selv. Kjærligheten gjør ikke nesten noe ondt. Derfor er kjærligheten lovens oppfyllelse”.

Det nye livet i Kristus er ikke slitsomt. Det er enkelt. Alt har blitt nytt. Du har ikke masse bud, regler og forskrifter du skal rette deg etter. Det eneste du skal gjøre er å slippe den kjærligheten du allerede har i ditt hjerte løs, slik at din neste blir opp etter ørene velsignet av ditt blotte nærvær.

Velkommen til et revolusjonerende nytt liv ”e.Kr” hvor vi har ett bud istedenfor 10.

Disiplene

Ingen kommentarer: