tirsdag 8. april 2008

8. April ”Ny Skapning”

”Dersom noen er i Kristus er han en NY SKAPNING” sier Paulus i 2.Kor.5:17. Hva vil det si å være en ”Ny Skapning”? Når du så deg i speilet første gang etter at du tok i mot Jesus, så du noen forandring da? Nei, det gjorde du nok ikke. Men, følte du deg annerledes på innsiden etter at du ble frelst? Svaret er garantert: JA! Du skjønner, det har skjedd noe med hjerte ditt, eller din ånd som Bibelen kaller det. Når Gud skapte mennesket, så skapte Han oss 3-delt. Han skapte oss med en kropp av kjøtt og blod, et tanke og følelsesliv som Bibelen kaller ”sjel” og med en ånd som gjør det mulig å kommunisere med Gud. La oss lese hvordan 2.Tess.5:23 beskriver mennesket: ”Må Han selv, fredens Gud, hellige dere helt igjennom, og må deres ånd, sjel og legeme bevares fullkomne, ulastelige ved vår Herre Jesu Kristi komme”.

Guds vilje var at Hans Liv skulle fylle vår Ånd. På grunn av synd mistet menneskene dette guddommelige og evige livet. Bibelen sier i 1.Tim.5:6 at vi vandret som ”levende døde”. Når du tok i mot Jesus ble din ånd fylt med liv – Guds liv. Romerbrevet 8:10 sier at ”ånden er liv på grunn av rettferdighet”. Du ble født på nytt. Du ble en ny skapning. (Joh.3:3-7, Joh.1:12-13 og 2.Kor.5:17)

Den nye skapningen kalles også for ”vår ånd”, (1.Kor.14:14) ”vårt hjerte” eller ”det indre mennesket” (Ef.3:16-17). I vår gjenfødte natur finnes lysten og evnen til å gjøre Guds
vilje. Esek.36:26-27 beskriver det så vakkert: ”Jeg vil gi dere et nytt hjerte, og en ny ånd vil jeg gi i dere. Jeg vil ta bort steinhjertet av deres kjød og gi dere et kjødhjerte. Min Ånd
vil jeg gi inne i dere, og jeg vil gjøre det så at dere følger mine bud og holder mine lover og gjør etter dem”. Som vi ser, er det ikke tungt eller vanskelig å gjøre Guds vilje. Denne lysten har vi i vårt hjerte som gjenfødte troende. Lever vi ut ifra vår gjenfødte ånd, lever vi altså ut Guds vilje.

Som troende er du altså født på ny. Din ånd har fått guddommelig liv inne i seg. Det er Gud som har født deg på ny. Han har laget en ”perfekt skapning” på innsiden av deg. Denne nye skapningen er fullkommen i Guds øyne. Hebreerbrevet 10:14 og 1.Joh.3:9 forteller oss at: ”For med ett offer har Han for alltid gjort dem fullkomne som blir helliget…Hver den som er født av Gud, gjør ikke synd, fordi Guds sæd blir i ham. Han kan ikke synde, fordi Han er født av Gud”.

I denne nye skapningen har Gud også lagt ned sitt eget liv. I 2. Petersbrev 1:4 står det at du har fått ”guddommelig natur”. Du er altså ikke lenger ”en arm synder som krenker Herren i tanker, ord og gjerning og kjenner lysten til det onde i ditt hjerte”. Du er renset. Du er ren. Du er en ny skapning! Dette gjør deg ikke til en hovmodig, selvsentrert egoist, snarere tvert i mot. Guds eget liv produserer kjærlighet og frihet inne i deg. Denne kjærligheten og friheten vil Gud at du skal bruke til å betjene, hjelpe og velsigne andre mennesker med.


Velkommen til et nytt og revolusjonerende liv ”e.Kr” hvor ”den som er i Kristus har blitt en NY SKAPNING – det gamle er borte og alt har blitt nytt”.

Ingen kommentarer: