fredag 25. april 2008

Heia sekterismen!

Det er ikke ofte vi på www.jesuskirken.org uttaler oss kritisk mot andre troende. Denne gangen ser vi oss dessverre helt nødt til å ta bladet fra munnen.

Ulf Ekman skal nemlig ha seminar igjen. Det er selvfølgelig om Ånden. I disse dager klarer vi ikke få en tanke ut av hodet. HVA ER FORSKJELLEN mellom Charles Taze Russel, Joseph Smith og Ulf Ekman? Vel, foruten forskjellig teologi, blir alle disse gutta behandlet som "Guds talerør for denne tiden". Bare sitatet fra Ekmans egen blogg, viser hvordan han tolker seg selv. Her skriver han: " För varje år har jag märkt hur detta seminarium har blivit viktigare och viktigare, inte minst när det gäller ny inspiration och inriktning för framtiden". Se www.ulfekman.nu.

Det er altså på hans eget seminar inspirasjonen kommer. Det er jo for så vidt ok at han synes dette, men når han går så langt å hevder at seminaret hans år etter år gir en viktig retning for fremtiden, ja da overgår han faktisk Charles Taze og om mulig Josef.

Det hele hjelper jo ikke på det allerede ekstremt oppblåste selvbilde og ditto selvforståelse, at kristne i Norge "vil bygge et nettverk rundt Ulf Ekmans tjeneste".

(Se http://www.idag.no/aktuelt-oppslag.php3?ID=14496.)

Ikke bare behandler han selv seg som "den som gir retningen", men nå bygger altså karismatiske kristne opp under dette og sier at de vil bygge et nettverk på grunnlag av den tjeneste Ulf har. Dette er jo etter vår mening det komplette galskap. Spesielt når de samme menneskene hån-ler av mormonerne, lutheranerne og Jehovas Vitner. Disse ekmanianerne er jo i prinsippet NØYKATIG LIKE dem de kritiserer. Mormonerne tror blindt på Josef Smith og bygger rundt ham. Jehovas Vitner bygde rundt Charles Taze og trodde han var guds eneste kanal. Lutheranerne tolker alt utifra Luthers katekisme. Nå er altså et nettverk rundt Ekmans tjeneste det som skal til for å samle og engasjere vekkelseskristne i Norge.

Galskapen slutter ikke med dette. For enda verre blir det jo når ledere i det ekmanianske nettverket hevder at en bok Ulf Ekman har skrevet skal være inntaksgrunnlag for medlemskap i det kristne nettverket.(!) Hvor sekterisk kan man bli? Hvilken ubegrenset tiltro til en mann går det an å fremvise?

For oss som har vært i dette systemet i over 18 år er det en sann befrielse å komme ut og virkelig få opp øynene for menneskedyrkingen. Neida, ingen sier: "Vi tilber deg Ulf", men alle sier "Vi gjør alt hva du sier og mener alt hva du måtte mene og dine skrifter er grunnlaget for fellesskapet vi har"

- Hva er forskjellen???

1 kommentar:

Anonym sa...

Håller med dig helt och hållet! Det är dårskap att en mans lära ska vara så viktig för kristenheten. Påvestolen i Uppsala fortsätter att byggas...

Att församlingar och pastorer gör detta visar hur sjukt det är. Tragiskt!