mandag 14. april 2008

14. April ”En Ny lov”

”F.Kr” levde Guds folk etter nedskrevne bud og regler. ”E.Kr” frigjorde Jesus Guds folk fra den Mosaiske Loven . Rom 8:2 forklarer at: ”For livets Ånds lov har i Kristus Jesus frigjort meg fra syndens og dødens lov”. Vi har jo tidligere sett at de 10 bud er byttet ut med kjærlighetsbudet, at det Levittiske prestedømmet er byttet ut med det Allmenne prestedømmet, men hvilken Lov har erstattet selve Moseloven?

Rom 7:6 gir oss en pekepinn. ”Men nå er vi løst fra loven, ettersom vi er døde fra det vi var fanget under, slik at vi tjener i Åndens nye vesen, ikke i bokstavens gamle vesen.”. Det er altså i ”Åndens nye vesen” du og jeg opererer i, ikke ”bokstavens gamle vesen”. 2Kor 3:7-8 stadfester at vi tjener ved hjelp av Ånden og ikke Loven ved å si: ”Når da dødens tjeneste, den som med bokstaver var innhogd på steiner, hadde en slik herlighet at Israels barn ikke tålte å se Moses' ansikt på grunn av glansen i hans ansikt, den som snart forsvant, hvor mye herligere skal da ikke Åndens tjeneste være?”.

Det at vi tjener ved hjelp av Ånden er utrolig viktig å forstå. Det er Den Hellige Ånd som er nøkkelen til vekst både personlig og i menighetssammenheng. Apg 9:31 forteller at menigheten ”ble oppbygget og vandret i Herrens frykt, og vokste ved Den Hellige Ånds hjelp”. Det er altså Åndens fortjeneste at vi vokser. Det er derfor så utrolig viktig at du og jeg blir kjent med Den Hellige Ånd og lar Ham ta over i livet vårt (2.Kor.13:13). Det er Han som er vår nye Lov (Rom.8:2). Han er vår nye motor (Rom.8:14). Det er Han som gir Liv (Rom.8:2) og Kraft.. Apg 1:8 sier jo: ”Men dere skal få kraft idet Den Hellige Ånd kommer over dere. Og dere skal være mine vitner både i Jerusalem og i hele Judea og Samaria og like til jordens ende”.

Det nye og revolusjonerende med å leve ”e.Kr” og ikke ”f.Kr”, er at Loven vi nå lever etter er Livets Ånds Lov og ikke Syndens og Dødens Lov (Rom.8:2). Vi tjener i Åndens vesen og ikke bokstavens (Rom.7:6). Ånden gir liv(Rom.8:2), Ånden hjelper (Apg.9:31), Ånden veileder (Joh.16:13), Ånden lærer (Joh.14:6), Ånden overbeviser (Joh.16:9), Ånden hjelper deg i bønn (Rom.8:26) og gir deg all kraft til å være et vitne (Apg.8:1).

Velkommen til et nytt og revolusjonerende liv ”e.Kr” hvor du har fått en helt ny lov hvor dine prestasjoner er overflødige, men hvor Livets Ånd virker i og gjennom deg til Guds behag.

Disiplene

Ingen kommentarer: