tirsdag 29. april 2008

29. April ”En ny jord”

”For se, jeg skaper en ny himmel og en ny jord. Og de første ting skal ikke minnes, ingen skal mer komme dem i hu” sier Jehova i Jesaja 65:17. Guds plan var at denne jorden skulle være et Gudsstyrt paradis. Guds hensikt har visselig blitt forsøkt forhindret, men Gud kommer til å lykkes til slutt. Gud kommer til å se et univers uten synd, sykdom og død. ”Den Himmel og jord” vi nå ser vil gå i oppløsning og Gud skaper en ”ny himmel og en ny jord”, hvor de som tilhører Ham skal bo uten å være redd for Satan og hans ondskap. Ofte kaller vi dette stedet for Himmelen, men i realiteten er det en ny jord som Gud bor på sammen med menneskene. Guds perfekte drøm har endelig gått i oppfyllelse!

Men hva skal egentlig skje? Hva mener vi med ”en ny jord”? Vi har 2 ulike teologiske ”modeller”. Den ene tolker termen ”Ny Himmel og Ny Jord” bokstavelig og hevder at hele skaperverket blir nytt. Den andre teologiske skolen hevder dette strider mot Guds opprinnelige hensikt med planeten vår og at den hebraiske termen ”Nye Himler og en Ny Jord” taler om en ny regjering. I bind 4 av M`Clintocks og Strongs Cyclopedia sies det på side 122 at uttrykket betyr ”et nytt styre, et nytt rike og et nytt folk”. På den nye jorden kommer altså Gud til å ta bort de onde herskerne fra jorden og innsette sin egen Konge som hersker (Daniel 2:44). Uansett om bibeltekstene skal tolkes bokstavelig eller billedlig ønsker Gud å gi oss et evig liv under Hans styre. Er ikke dette fantastisk?

Som de sanne Abrahams Ætlinger har du og jeg altså fått et løfte om å arve jorden. 1M 12:7 sier: ”Da åpenbarte Herren seg for Abram og sa: Din ætt vil jeg gi dette landet.”. Gal 3:16 og 29 forklarer videre at: ”Men løftene ble gitt til Abraham og hans ætt. Han sier ikke: Og til dine ætlinger, som om det gjaldt mange. Men som når det gjelder én: Og din ætt. Og dette er Kristus. Og hører dere Kristus til, da er dere Abrahams ætt og arvinger ifølge løftet”. Dette samstemmer med Jesu undervisning som sier at: ”Salige er de saktmodige, for de skal arve jorden” (Matt 5:5) og Romerne 4:13 som sier at ”Abraham og hans Ætt skulle bli arvinger til verden”.

Hva er så vår holdning til at vi er lovet en ny jord eller en ny verden? 2Pet 3:7-13 sier: ”Men de himler og den jord som nå er, er ved det samme Guds ord spart til ilden. De blir holdt oppe til den dag da de ugudelige mennesker skal dømmes og gå fortapt. Men én ting må dere ikke være blinde for, mine elskede: For Herren er én dag som tusen år og tusen år som én dag. Herren er ikke sen med løftet, slik noen holder det for senhet. Men han har tålmodighet med dere, for han vil ikke at noen skal gå fortapt, men at alle skal komme til omvendelse. Men Herrens dag skal komme som en tyv, og da skal himlene forgå med veldig brak, og himmellegemene skal komme i brann og gå i oppløsning, og jorden og alt som er bygd på den, skal brenne opp. Da nå alt dette går i oppløsning, hvor viktig er det da at dere ferdes i hellighet og gudsfrykt, mens dere venter på at Guds dag skal komme, og fremskynder den. Da skal himlene oppløses i ild og himmellegemene smelte i brann. Men vi venter etter hans løfte nye himler og en ny jord, hvor rettferdighet bor”.

”E.Kr” har vi et håp om et evig liv på en evig jord under et evig Gudsstyre. Når vi ser hvor gode og kjærlige Guds hensikter med oss er, klarer vi ikke noe annet enn å elske og ære Ham tilbake. Han er sannelig den Gud som gjør alle ting nye!

Disiplene

Ingen kommentarer: