onsdag 2. april 2008

2. April ”Alt har blitt nytt”

I går så vi at Jesus Kristus var Guds offerlam. Han var den endelige oppfyllelse av jødenes Pæscah. Jesus Kristus er rett og slett oppfyllelsen av alle GTs skyggebilder (Hebr.10:1, Luk.24:27-44).

Det går altså et veldig viktig skille før og etter Kristus. Før Kristus var løftene til Israel ikke oppfylt, men nå, etter Kristi død og oppstandelse, er de altså oppfylt (2.Kor.1:20). Hebreerbrevet 9:16-17 kan i tillegg fortelle oss at: ” For når det gjelder et testamente, er det nødvendig at det blir godtgjort at den som har opprettet det, er død. For et testamente blir først gyldig når han dør, siden det aldri trer i kraft så lenge den som opprettet det, er i live ”.

Denne åpenbaring fra Hebreerbrevet er viktig. Det finnes altså et ”før” og et ”etter” Kristi død og oppstandelse. Den gamle pakt gjaldt mens Jesus levde, mens den nye pakt inntraff ved Jesu død og oppstandelse. Vi kan sammenligne det med gamle og nye spilleregler. La meg forklarel: La oss tenke oss at vi spiller basketball. Plutselig bestemmer dommeren seg for at vi skal fortsette med å spille basket, men nå med fotballregler. Tenk deg den forandringen! Vilt, ikke sant?

Slik måtte det ha vært for jødene. De måtte ha følt det helt vilt. Gud bodde ikke lenger i det jødiske templet, etter Kristus bodde Han nå i den troende. De behøvde ikke lenger bry seg om hvilken mat de spiste, hvilke folk de omgikks eller hvilken dag de holdt for hellig. Nå gjaldt det bare å ”tro på Kristus” for å være godkjent av Gud (Gal.2:16). Skyggebildene var ”ute”. Virkeligheten hadde kommet! Man kan med rette si at etter Jesu død og oppstandelse hadde ”alt blitt nytt”.

Det er dette Gud vil at vi kristne skal forstå. ”Alt har blitt nytt” for den som er i Jesus Kristus. (2.Kor.5:17). Det er dette jeg vil ta opp med deg i april måned. Det er nye spilleregler. Det er nye forutsetninger, nye retningslinjer og nye krav. Alt har blitt nytt.

Velkommen til et revolusjonerende nytt liv ”e.Kr”

Ingen kommentarer: