mandag 10. mars 2008

10. Mars. ”Frelst av Nåde”

Heldigvis er de fleste kristne enige om at man ikke kan fortjene sin frelse. Man innser at Paulus taler sannhet når han hevder i Ef 2:8-9 at: ”For av nåde er dere frelst, ved tro. Og dette er ikke av dere selv, det er Guds gave. Det er ikke av gjerninger, for at ikke noen skal rose seg”.

Det er altså Jesus Kristus som forlikte deg med Gud - ikke du. Det var Han som frelste deg - ikke du. Det var til og med slik at Han forlikte deg med Jehova mens du enda var en fiende! Du hadde ikke noe med dette å gjøre heller! Rom 5:10 sier jo som kjent "For ble vi forlikt med Gud ved hans Sønns død, da vi var fiender, skal vi så meget mer bli frelst ved hans liv, etter at vi er blitt forlikt”. Og Kol 1:21-22 forteller at ”Også dere, som før var fremmede og fiender av sinnelag, i deres onde gjerninger, har Gud nå forlikt med seg selv ved hans kjøds legeme ved døden”.

Tenk, vi ble kalt før vi ble født. Utvalgt allerede i mors liv. Frelst og forlikt mens vi enda var fremmende og fiender av Gud. Ser du Guds ufortjente godhet? Ser du Guds Nåde? Ser du at Kallet ikke har med dine åndelige meritter å gjøre, din utvelgelse har ingenting med hvor god eller flink kristen du er, og forlikelsen med Gud, ja den skjedde mens du allerede var en fiende! Alt i Guds rike springer ut i fra Guds Nåde. Kallet, utvelgelsen og frelsen. Det eneste vi gjorde var å si ”Takk” og ta i mot (Joh.1:11-12).

En slik forståelse av kristendommen skaper hvile, fred og ro. En slik forståelse av kristendommen sitter igjen med kun en helt: Jesus Kristus og Hans ufortjente godhet.

I morgen skal vi snakke om hvordan vi kan vandre i Guds Nåde.

Inntil den tid skal jeg legge med ned på Hotellet i Beijing og sove av meg Jet-legg rusen.

Disiplene

Ingen kommentarer: