torsdag 6. mars 2008

5. Mars ”Du er en gren”

Mange kristne lurer på hvem de er. De bruker tid på å ”finne seg selv”. Noen ”finner seg selv” i en eller annen jobbkarriere. Andre går rundt og lurer på om de er en Apostel eller Profet. Hyrde eller Lærer, eller muligens Evangelist? Faktum er at uansett hva du er eller forsøker å bli, er du først og fremst en gren.

I Joh 15:5 sier Jesus: ”Jeg er vintreet, dere er grenene”. Tenk noe så vakkert. Vi er grener på Jesus Kristus. Når dette faktum går opp for oss, løser det oss fra en hel del religiøse floker.
Den første floken som løses er dette med religiøst stress og mas. Det er nemlig treet som bærer grenen og ikke grenen som bærer treet. Jesus Kristus er den som bærer deg. Han er forutsetningen for grenens eksistens. Du kan bare hvile. Du er en gren. Han er din styrke. Han er det store treet som skaper ly for stormen. (Romerne 11:18).

Det andre jeg vil vise deg er at en gren kan ikke kan få næring av seg selv, uansett hvor mye grenen selv prøver. Det er sevjen fra selve treet som gir grenen næring. Jesus sier i Joh 4:14: ”Men den som drikker av det vann jeg vil gi ham, skal aldri i evighet tørste, men det vann jeg vil gi ham, blir i ham en kilde med vann som veller fram til evig liv” og i Joh 7:38: ”Den som tror på meg, som Skriften har sagt, fra hans indre skal det flyte strømmer av levende vann”. Det å være en gren på vintreet, Kristus, innebærer altså at vi kan nyte av at Han gir oss livets vann, den sanne næring, uforskyldt, gratis. Han er selve sevjen i våre liv. Uten Ham, ingen styrke, gjennombrudd eller liv.

I morgen skal vi gå litt mer inn på dette å være en gren. I dag kan du bare hvile i det faktum at du er grenen og Jesus er både treet og sevjen som får deg til å blomstre.

Disiplene

Ingen kommentarer: