tirsdag 11. mars 2008

11. Mars ”Vandre i Guds Nåde”.

Vi har i de siste dagene smakt litt på hva Guds Nåde er. Vi har sett at vi ble kalt, utvalgt og forsont uavhengig av våre prestasjoner og kvalifikasjoner, men ene og alene grunnet Hans grenseløse Nåde. Det eneste vi måtte gjøre var å si ”Takk” og ta i mot i tro. Dette er virkelig Guds ufortjente godhet i mot oss!

Flere og flere kristne sier seg enig i disse sannheter, men ”hopper helt av” når det kommer til at selve vandringen med Jesus også skulle være av Nåde. ”Nei”, sier de ”selve vandringen er opp til deg selv og hvor mye du ønsker å være lydig. Det er den kristnes vandring som virkelig viser hvor god kristen man er”. Vel, de som tenker slik misser hele poenget til Gud. Gud vil nemlig at også vandringen med Ham skal være basert på Livets Tre, Guds ufortjente godhet og Nåde. 2.Kor 1:12 sier ”For dette er vår ros: Vår samvittighets vitnesbyrd om at vi har vandret i verden, og særlig hos dere, i Guds hellighet og renhet, ikke i kjødelig visdom, men i Guds nåde”. Ser du uttrykket? ”Brødrene vandret…i Guds Nåde”?

Jesus Kristus er Guds Nåde personifisert. Derfor sier Paulus i Kol 2:6 ”Likesom dere altså tok imot Kristus Jesus som Herre, så vandre i ham”. Altså: ”Vandre i Ham som er Guds Nåde!” (Joh.1:14). Når vi vandrer ”I Ham”, lar vi Hans liv, karakter og sinnelag flyte ut igjennom oss. Det er derfor vi dufter ”liv til liv” for den som vi ha med Jesus å gjøre. ”Jeg lever ikke lenger selv, men Kristus lever i meg. Det liv jeg nå lever (med andre ord: Den vandring jeg nå vandrer) er i tro på Guds Sønn”.

Å vandre i Guds Nåde er å vandre i tro på Jesus. Han som for oss har blitt frelse, rettferdighet, visdom, forløsning og helliggjørelse. Troen på Jesus produserer den frukt Gud ønsker i livet vårt. Se hva det står i Fil 2:13: ”For Gud er den som virker i dere både å ville og å virke til hans gode behag” – altså er det ikke lenger du, men Han som også forårsaker den hellige vandringen!

I dag vil jeg at du skal feste blikket på JESUS. Å vandre i Nåde er å vandre i Ham.

Disiplene

Ingen kommentarer: