tirsdag 18. mars 2008

19. Mars ”Død fra Loven”

I går snakket vi om å identifisere oss med Kristus og Hans død. Vi så at en av nøklene til å la Kristuslivet i oss flyte ut, var å innse at VI er døde, men at HAN lever i oss og gjennom oss. Det at vi faktisk innser at vi er døde, får en rekke konsekvenser i livene våre.

Det at vi er døde får ikke bare Kristuslivet til å flyte ut gjennom oss. Det at vi er døde har mange andre herlige konsekvenser også. Ett av resultatene av ”vår død” er det som Paulus nevner i Galaterne 2:19: ”For jeg er ved loven død for loven for å leve for Gud” og i Romerne 7:4 hvor han sier: ”Mine brødre! Slik døde også dere fra loven ved Kristi legeme, for at dere skal tilhøre en annen”.

Når du og jeg døde, døde vi vekk fra Loven. Loven med alle dens bud, regler og forskrifter har altså ingen makt over oss lenger. Loven kan verken anklage, tukte, helliggjøre eller frelse. Den er rett og slett et ikke-tema i livet vårt nå som vi er døde.

I Kol 2:20-23 fortsetter Paulus med å advare de kristne fra å leve av Loven: ”Når dere er døde med Kristus fra verdens barnelærdom, hvordan kan dere da – som om dere fortsatt levde i verden – la dem legge slike bud på dere: Ta ikke! Smak ikke! Rør ikke! Dette er bare menneskers bud og lærdommer. For disse ting er bestemt til å bli brukt og fortært. Slikt har nok ord på seg for å være visdom, med selvvalgt gudsdyrkelse og ydmykhet og mishandling av legemet. Men det er ingen ære verd, og tjener bare til tilfredsstillelse for kjødet”.

I dag vil jeg at du skal innse at du ikke lever etter bud, regler, forskrifter eller god moral. Du er død fra loven og dens moralske visdom. Det livet du nå lever er i troen på Jesus, Han som for oss har blitt Guds rettferdighet, helliggjørelse og visdom.

Stay dead!

Disiplene

Ingen kommentarer: