fredag 14. mars 2008

13. Mars ”Du kan hvile fra egne gjerninger”

Romerbrevet 11:6 sier noe revolusjonerende: ”Men er det av nåde, da er det ikke mer av egne gjerninger ellers blir nåden ikke lenger nåde”

Om man innser at ALT i det kristne livet er en frukt av JESUS i deg (Joh.15:4-5), forstår du det som Paulus sier her i Romerne. Det er altså ikke lenger av egne anstrengelser, egne ferdigheter eller eget arbeid – ALT er av Jesus. ALT er av Nåde.

I Galaterne 2:20 sier Paulus ”Jeg er korsfestet med Kristus. Jeg lever ikke lenger selv”. Det er her nøkkelen til forståelsen om frihet fra egne gjerninger ligger. EN DØD PERSON KAN NEMLIG IKKE PRODUSERE NOE SOM HELST.

Hadde det kristne livet, være seg frelse, helbredelse, helliggjørelse, tjeneste, istandsettelse, misjon eller noen annen form for åndelig aktivitet, vært basert på egen vilje eller anstrengelse, ja da hadde vi hatt noe å rose oss av. Selvros er en styggelse i Guds øyne. Han vil nemlig ha all ære selv (Jesaja 42:8). Derfor forklarer Paulus oss i Efeserne 2:9 at ”Det er ikke av gjerninger, for at ikke noen skal rose seg”.

Gud vil ikke bare at du og jeg skal hvile fra egne gjerninger. Han vil rett og slett at vi skal SLUTTE å jobbe i egen kraft. Han vil at vi skal innse at ”vi er døde med Kristus. Vi lever ikke lenger selv, men at KRISTUS gjør sine gjerninger i og gjennom oss”.

Rest In Peace

Disiplene

Ingen kommentarer: