mandag 3. mars 2008

3. Mars ”Tro på deg selv – Gud tror jo på deg”

Gud har lagt perler, kvaliteter, ja sin egen natur inn i hvert enkelt frelst individ.
I ethvert menneske ligger lysten til å erobre, skape, utforske og dominere. Du er ikke et unntak. Gud har lagt så mye ned i deg, at du er kapabel til å riste en hel verden. Det vil si ikke du, men Jesus i deg. Du er altså ingen "hvem-som-helst". Du er Jesu bror og Guds sønn eller datter. Alt er mulig for deg (Mark. 9:23).
.
Gud tror på deg. Han har ikke gitt deg alle disse unike perlene for ingenting. Han har gitt deg dem for at du skulle forvalte dem. Men om du ikke våger å tro at du har disse perlene så skjer ingenting. Det er opp til deg hvor mye du tror på KRISTUS i deg. Hvor mye du lar Jesus få virke i og gjennom deg er avgjørende for hvor mye du vokser og hvor langt du kommer til å gå med Herren.

Peter trodde så mye på Jesus Ord at han vågde å gå på vannet. Han sa også: Se på oss! Sølv eller gull har jeg ikke for hånden, men det jeg har det gir jeg deg (Apg.3:6). Peter og de andre apostlene var veldig frimodige. De trodde på den kapasiteten som fantes i dem. Denne kapasitet var lagt ned av Gud. Det er denne kapasitet du skal tro på. Denne kapasiteten har et navn, det er Jesus Kristus i deg – håpet om herlighet (Kol.1:27).

Det å tro på Jesus i deg og ikke på din egen kraft eller styrke skaper hvile. Det er Jesus som bærer frukt – ikke du. Det er Han som gjør mirakler – ikke du. Det er derfor Ham og bare Ham som skal ha all ære og pris.

Rom 3:27 sier: ”Hvor er så vår ros? Den er utelukket. Ved hvilken lov? Gjerningenes lov? Nei, ved troens lov”.

Disiplene

Ingen kommentarer: