søndag 23. mars 2008

24. Mars ”Bli fylt av Ånden”

Som kristen er du fullt ut akseptert av Gud (Rom.5:1). Jesus Kristus er jo blitt din rettferdighet, frelse og helliggjørelse (1.Kor.1:30). Du er hellig, ren og feilfri i Guds øyne (Hebr.10:14). Du har blitt Den Hellige Ånds Tempel (1.Kor.3:16) Det er av den grunn du har ”rett” til å få tak på ALT det Gud har gitt deg i Kristus. Gud har nemlig masse godt og herlig som Han ønsker at du skal innse du har fått i Kristus (Filemon 1:6).

Det å bli fylt av Guds Ånd og tale i nye tunger er et løfte Gud har gitt til alle som tror. Apg 2:38-39 forteller oss at: ”Peter sa til dem: Omvend dere, og la dere alle døpe på Jesu Kristi navn til syndenes forlatelse, så skal dere få Den Hellige Ånds gave. For løftet tilhører dere og deres barn, og alle dem som er langt borte, så mange som Herren vår Gud kaller til seg”.

I det kirkesamfunn jeg vokste opp lærte vi at ”Den Hellige Ånds gave” var frelsen i Jesus. Men om vi studerer Bibelen nærmere ser vi at ”Den Hellige Ånds gave” er dåpen i Den Hellige Ånd, nemlig tungetale! Apg 10:45-46 sier nemlig at: ”Og alle de troende som tilhørte de omskårne, og som var kommet med Peter, ble forferdet over at Den Hellige Ånds gave var blitt utgytt også over hedningene, for de hørte dem tale med tunger og lovprise Gud .

I Ef 5:18 oppmuntrer Paulus de kristne til å oppleve denne efaring med Den Hellige Ånd. Han sier: ”Drikk dere ikke drukne av vin, for det fører bare til utskeielser, men bli fylt av Ånden”. Det å bli fylt med Ånden er altså en opplevelse utenfor frelseserfaringen. Den kommer i tillegg til denne. Om du ikke har erfart å bli fylt av ånden anbefaler jeg deg å be Gud om å fylle deg. Apg 4:31 forteller at: ”Og da de hadde bedt, skalv stedet der de var samlet. Og de ble alle fylt med Den Hellige Ånd , og de talte Guds ord med frimodighet”.

Du har Guds Ånd. Du er i Ham og Han er i deg. Til tross for dette faktum er det likevel slik at vi kan erfare ny påfyll av Guds Ånd hver dag. Ikke en eneste dag behøver å være kjedelig eller tørr. Du kan drikke av de rette kilder og Ånden blir gitt deg i fullt mål (Ef.3:16-19)

Ha en berusende dag.

Disiplene

Ingen kommentarer: