tirsdag 4. mars 2008

4. Mars ”Du kan vokse”

Det finnes ingen begrensning for deg. Du har Guds natur. Du har Guds visdom. Du er i Kristus. Og du kjenner personlig Den Ubegrensede! De mangler og feil du ser hos deg selv i dag, kan gjennom Ordet og bønnen være borte innen kort tid. Du kan vokse fra barnestadiet over til voksenstadiet. Det du ikke kan i dag, kan du kanskje i morgen. Guds ønske for deg er at du vokser konstant. Gud har skapt vekst på alle plan. Gud er en ubegrenset Gud og Han vil at du skal vokse opp til mannlig modenhet. Og det er det du kommer til å gjøre. Dag for dag, uke for uke. Vi kommer snart ikke til å kjenne deg igjen. Tenk så fantastisk: Du kan vokse!

Både i januar andaktene og februar andaktene har du sett hvordan du skal vokse. Vi som kristne vokser nemlig når vi hviler. Hvilen i Kristus skaper modenhet, styrke og Kristuslikhet. Jesus i oss er altså nøkkelen til sann og sunn vekst.

”Kom til meg” sier Jesus. Apostelen Peter sier 1Pet 2:4-5 ”Kom til ham, den levende stein, som vel ble vraket av mennesker, men er utvalgt og dyrebar for Gud, og bli også selv oppbygd som levende steiner til et åndelig hus, til et hellig presteskap til å bære fram åndelige offer, slike som er Gud til behag ved Jesus Kristus”. Det første vi må innse er at vi ikke kan vokse uten at vi har relasjon med Jesus. Når vi er i vårt lønnkammer, priser Gud og ber, er det noe som deponeres inn i vår ånd. Vi vokser automatisk. Det Han har over sitt liv, vil vi få over vårt liv. Det kanskje ikke merkes umiddelbart, men bare fortsett i samme spor. Du vokser!

En annen meget viktig nøkkel til vekst er at du gjør ditt kall og din utkårelse fast. 2Pet 1:10 sier ”Vær derfor desto mer ivrige, brødre, etter å gjøre deres kall og utvelgelse fast! For når dere gjør dette, skal dere aldri noen gang snuble”. Mennesker som bare bestemmer seg for å gå med sitt kall som de fikk av Gud, snubler sjeldent. De er faste, målbevisste og de står under press. De vet hvem de er. De vet hva de har. De vet hvor de er på vei. Vær en slik person.

Guds Ord hjelper oss til å vokse. Tenk, av seg selv bærer Ordet frukt. Du finner ikke mer kalorisparende voksemetode. På den andre siden finner du heller ikke en så hjerte- knusende metode. Ordet er skarpere enn et tveegget sverd. Det kløver hjertets skjulte tanker og råd. Det viser deg hva som er sjel og hva som er ånd i ditt liv. Jo mer du sitter og leser din Bibel, jo mer vokser du på alle områder. Har du det vanskelig på et område i ditt liv, ja da bare finner du et passende bibelvers om modenhet og sår det inn i ditt liv. Mediter på det. Tenk på det. Tal det. Handle på det.

Alle disse hjelpemidlene til vekst kan oppsummeres i ett navn: Jesus Kristus. Han er den levende stein. Han er den som gav oss kallet. Han er det levende Ord. Foruten HAM kan du og jeg intet gjøre.

Disiplene.

Ingen kommentarer: