tirsdag 25. mars 2008

26. Mars ”La sangen i ditt hjerte få en røst”

Tenk, vi er reddet for evigheten. Vår synd er ikke bare tilgitt, den er tatt bort (Hebr.9:26-28).Vi er godkjente og aksepterte. Vi er på vei til vår Himmelske Far og til et paradis hvor vi skal leve i evigheters evighet. Ikke nok med det. Gud er for oss, med oss og i oss så lenge vi lever her på jorden. Vi kan ikke få det bedre – vi er frelst, frelst av bare nåde.

Når frelsesfryden tar overhånd er det lett å bli takknemmelig. Hjertet bobler over av glede og pris til Ham som kjøpte oss med sitt eget blod (Åp.5:9). Ofte er ikke ord tilstrekkelig når vi takker Gud. Det vi ønsker å uttrykke rommes rett og slett ikke av vårt norske vokabular (Rom.8:26). Hjertet bobler over av takknemmelighet og det er på grunn av denne takksigelsessangen i hjertet Paulus sier i 1Kor 14:15:”Hvordan er det så? Jeg vil be i ånden, men jeg vil også be med forstanden. Jeg vil lovsynge i ånden, men jeg vil også lovsynge med forstanden”.

Det å lovsynge i ånden settes opp i mot det å synge med forstanden. Dette betyr altså at Paulus både sang og bad på sitt morsmål, men han sang og bad også ved hjelp av tungetale! Et liv fylt av Den Hellige Ånds liv og glede produserer nemlig frem åndelige salmer og sanger fra hjertet. I Efeserne 5:18-19 sier Paulus: ”Drikk dere ikke drukne av vin, for det fører bare til utskeielser, men bli fylt av Ånden, så dere taler til hverandre med salmer og lovsanger og åndelige sanger, og synger og spiller for Herren i deres hjerter ”.

I dag oppmuntrer jeg deg til å la sangen i ditt hjertet få en røst. Våg å slipp ut det du har på innsiden. Glem tid og rom. Løft hendene dine å la Herren får høre hjertet ditt boble over av takksigelse både på norsk og i tunger.

”Hvordan er det da, brødre? Når dere kommer sammen, da har hver enkelt av dere en salme, en lære, en åpenbaring, en tunge eller tydning. La alt skje til oppbyggelse” (1Kor 14:26).


Disiplene

Ingen kommentarer: