lørdag 15. mars 2008

16. Mars ”Vandre i tro ”.

Når Gud skapte, skapte Han 2 verdener. Siden Gud er ånd (Joh.4:24) kaller vi Hans verden for åndeverden. Vi derimot, lever i en fysisk verden. Begge verdener er like virkelige og like konkrete. Utfordringen for oss, er at vi ikke kan se den åndelige verden med vårt fysiske øye. Hvordan kan da vi som lever i den synlige, fysiske verden motta fra, kommunisere med og leve i den åndelige, usynlige verden? Svaret er tro. Vi kan si at troen er bindeleddet mellom den fysiske og åndelige realiteten. Ved hjelp av tro kan vi få den åndelige verdens realiteter manifestert på jorden. Det var slik Jesus levde. Det er slik Gud vil at vi også skal leve.

Er troen noe vi selv må prestere eller ”dra oss etter håret” for å få til? Slettes ikke. Troen er hvile, tillit – som et lite barn stoler på sin far. At troen er en gave fra Gud kan vi lese i Ef. 2:8-9. En gave gitt av Guds nåde. I denne form av tro finnes det ikke tvil. Tro er full visshet om det man håper, en hundre prosentlig overbevisning om ting man ikke ser (Hebr.11:1). Når Gud gir oss denne troen, har vi fått nøkkelen som gjør at vi kan fungere både i den fysiske og i den åndelige verdenen.

For å få denne guddommelige trosgave trenger vi hjelp. Som sagt greier vi ikke å produsere en slik tro selv. Det er helt utelukket. Bibelen sier at vi får tro gjennom å høre Guds Ord (Rom.10:17). Med andre ord er det slik at vi får tro ved å lese i Bibelen og ved å høre undervisning fra Bibelen. Når troens ord blir sådd inn i et mykt og godt hjerte, vil troens ord spire opp og skape det som det er sendt til. Troens ord skaper nemlig tro! (Rom.10:8).

Mange mennesker lever ut ifra sine følelser. Andre lar omstendigheter få bestemme i livet. En kristen skal leve ut i fra hva en tror. 2.Kor.5:7 underviser oss følgende: ”For vi vandrer i samsvar med hva vi tror ikke i samsvar med hva vi ser”. For utenforstående høres dette rart ut, men det er dette som er nøkkelen til å leve et kristenliv som fungerer. Det er nemlig slik at når vi sier oss enig med hva Bibelen sier og holder fast ved dette, vil Guds vilje bli synlig i og
gjennom våre liv. Det er først når vi lever et liv basert på tro, at livet virkelig blir spennende å leve. Guds mirakuløse verden blir plutselig en realitet i våre liv og vi kan i sannhet si som Markus 9:23: ”alt er mulig for den som tror”.

I dag oppmuntrer jeg deg til å vandre i tro. Å vandre i tro betyr at man lever ut det man er overbevist om i sitt hjerte - ikke det man føler, i sin til tider ustabile sjel. Nyt hva Ordet sier deg, hold fast ved dette og vandre i Tro.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Celular, I hope you enjoy. The address is http://telefone-celular-brasil.blogspot.com. A hug.

Anonym sa...

I wish not concur on it. I think precise post. Expressly the title attracted me to study the intact story.