onsdag 26. mars 2008

27. Mars ”Bli ledet av Guds Ånds røst”

Som vi tidligere har sett har du blitt et tempel for Den Hellige Ånd. Han bor i deg og Han produserer både liv, frukt og gaver i ditt liv. Det å ha Guds Ånd på innsiden av deg innebærer også at du har den veiledning du behøver i livet. Johannes 16:13 kan fortelle oss at en av Åndens funksjoner er nettopp det å veilede. Jesus sier: ”Men når han kommer, sannhetens Ånd, skal han veilede dere til hele sannheten. For han skal ikke tale av seg selv, men det han hører, skal han tale, og de kommende ting skal han forkynne dere.”

En kristen veiledes alltid ut i fra Guds Ord, Bibelen (2.Tim.3:16-17). I tillegg har vi Guds Ånd som gir ”vitnesbyrd”, eller små signal om du vil, på innsiden av deg. Rom 8:16 forklarer at: ”Ånden selv vitner sammen med vår ånd”.

Du har helt sikkert kjent disse signalene selv. Det kan være alt i fra en overnaturlig fred til små ”skurringer” på innsiden. Visse ganger kan man høre eller fornemme en røst som taler til en. Det å kjenne Guds Ånds røst igjen er ikke alltid like enkelt og det gjør slettes ingenting om du hører eller handler feil. Bare sørg for at det du gjør ikke bryter med Bibelen og dens lære. Øvelse gir mester, vær frimodig!

Filip opplevde å høre Guds Ånds røst mens han var å evangeliserte i en by. Samaria hadde opplevd vekkelse, men likevel erfarte han å bli ledet bort fra vekkelsen i byen og frem til en øde landevei. Her så Filip en vogn komme farende ”Da sa Ånden til Filip: Gå dit bort og hold deg nær til den vognen!” (Apg.8:29). Filip gjorde som Ånden sa og resultatet ble at den Etiopiske Hoffmannen, som satt i vognen, ble frelst (Apg.8:27-38).

I dag oppmuntrer jeg deg til å lære å kjenne igjen signalene på innsiden. Du har Guds Ånd. Du er Åndens tempel. Den Hellige Ånd vil ikke bare vise deg hva Bibelen lærer om ulike tema, Han vil også veilede DEG i hverdagen. Det at du har selve Veilederen på innsiden av deg gjør at kristenlivet blir svært spennende. Jeg oppmuntrer deg til å våge å lytte og handle på signalene du kjenner på innsiden.

Ha en spennende og overnaturlig dag!

Disiplene.

Ingen kommentarer: