mandag 17. mars 2008

18. Mars ”Tro at du er død”

Det kristne livet leves av nåde ved tro (Ef.2:8). Det ene kan ikke settes opp i mot hverandre. Troen og nåden går hånd i hånd. Det som derimot er nødvendig å vite, er at troen ikke er en frukt av egen prestasjon eller åndelig innsats, men en gave gitt av nåde.

Det andre som er nødvendig å vite er at troen har et objekt. Troen retter seg mot noe. Setter sin lit til noe. Dette ”noe” er Jesus Kristus. ”Tro på Gud og tro på meg” – sa Jesus i Johannes 14:1. Vår tro er altså basert på Jehova Gud og på Hans sønn, Jesus Kristus.

En grunnleggende ide i vår tro er at vi er identifisert med Kristus. Vi er blitt plassert i Ham og Han i oss (2.Kor.1:30). Dette innebærer, som vi tidligere har sett, at alt det Han er, det er også vi (1.Joh.4:17).

En side av denne åpenbaring er at vi døde med Kristus. Når Han døde, døde vi. Bibelen sier blant annet i Gal 2:20: ”Jeg er korsfestet med Kristus. Jeg lever ikke lenger selv” og Kol 3:3 sier ”Dere er jo døde, og deres liv er skjult med Kristus i Gud”.

Det å forstå at man er død, produserer god frukt i ens liv. En død person blir verken såret eller bitter. Han er jo død. På samme måte kan en død person verken produsere egne gjerninger eller ta ære for gode ting han har gjort. Døde mennesker er jo døde!

I dette ligger det en enorm hemmelighet. Når ”egoet” er dødt, er det nødvendigvis noe annet som tar over styringen i ens liv. Paulus sier ”Kristus lever i meg” (Gal.2:20). Det er først når man tror at man selv er død, Kristuslivet virkelig får slippe til.

Ofte gratulerer vi mennesker med fødselsdagen. I dag vil jeg gratulere deg med din egen død. Å innse at man døde med Kristus, vil komme til å produsere liv i overflod for deg.

Gratulerer med dagen, du er død!

Disiplene

Ingen kommentarer: