torsdag 18. september 2014

Bedraget ligger i læren om at ikke gjerninger spiller inn

Den siste L står for ordet LEVE. Vi studerer Bibelen for å kunne LEVE på Guds måte. "Haha.." - tenker kanskje noen..."Endelig avslører de seg. Jehovas Vitner tror på gjerningskristendom. De har ikke noe nådesbudskap. De skal fortjene seg frem til evig liv...Stakkars prestasjonsmennesker".

Nja...det er vel ikke fullt så enkelt. Vi tror jo at "troen er død uten gjerninger" (Jak.2:26), samtidig som vi tror at vi er frelst "av nåde ved tro og at dette ikke er av gjerninger, men en Guds gave" (Ef.2:8-10).

Lovgjerninger frelser ingen. Derimot har TROEN et uttrykk. Troen viser seg i handling. Handlinger er en RESPONS på at vi tror. En Jesus troende skal ikke praktisere lovgjerninger, men han skal selvfølgelig praktisere TROS-handlinger gjort i kjærlighet! Dette er ikke lovisk kristendom. Dette er ikke fariseisme eller prestasjonstro. Dette er å leve slik Gud vil vi skal leve! (Lukas 6:46)

Er det ikke Nådens Apostel som selv sier: "Hva? Vet dere ikke at urettferdige ikke skal arve Guds Rike? BLI IKKE VILLLEDET. Verken utuktige eller avgudsdyrkere eller ekteskapsbrytere eller menn som blir brukt til unaturlige formål, eller menn som ligger med menn, eller tyver eller griske eller drankere eller spottere eller utpressere skal arve Guds Rike" (1.Kor.6:9-10)

Det er altså IKKE mulig å si at man er en kristen og SAMTIDIG praktisere ting som Guds Ord sier at man ikke skal praktisere. Min venn, dersom du lever slik er du ikke en kristen.

"HVA...kan du dømme meg?????".  Nei, ikke jeg men Ordet har allerede gjort det. Ordet har dømt deg ut i fra hvordan du lever.  Du leser bare en blogg som forteller deg hva Bibelen egentlig lærer om viktigheten av den siste L i TTLLE.  Det skal du være takknemlig for.

Hvorfor skal du være takknemlig for dette? Vel, for det første har du nå fått vite at livsstilen din spiller en rolle for hvordan Gud ser på deg. For det andre har du nå fått en mulighet til å vende om. Tenk om jeg ikke hadde turt å si i fra?

Det er det Biskopene i DNK gjør. De tør ikke si i fra. De tør ikke si at Homofilt praksis er synd. De tør ikke si i fra at hor er synd. De tør ikke si i fra at medlemmer som ikke praktiserer Bibelens moral ikke kan være medlemmer. De tør ikke si i fra at mennesketanker ikke blir akseptert av Gud eller at Märta Louise praktiserer hekseri og må ekskluderes av Kirken.

Hvem er det som er gode hyrder? De som sier i fra at livsstilen din spiller inn i hvordan Gud ser på deg eller de som bare jatter med og "klør deg i øret" slik at du kan fortsette med å sove?

TTLLE er et livsavgjørende prinsipp. I morgen skal du få vite hva den siste bokstaven står for. I mellomtiden oppmuntrer jeg deg til å studere Jak.1:22 og spørre dine åndelige ledere om det du leste her på bloggen er bibelsk eller ikke.


2 kommentarer:

Anonym sa...

En venns "slag" er bedre enn en fiendes kyss!
Et fint bibelsk prinsipp som viser at den som virkelig ER en venn, han sier fra når man er på feil kurs!
Så sier skriften videre:
"Gud står de stolte imot, men de ydmyke gir han nåde"..

Når en virkelig venns "slag" når frem til et ydmykt sinn og hjerte, vil denne personen ta imot veiledningen på rett måte, og handle deretter, og Gud vil tilgi og velsigne de bestrebelser en gjør for å forandre "kurs".

Det viser hvor viktig en sann venn er.
Og den sanne kristne menighet skal være en slik sann venn, en venn som ikke utvanner Guds ord for å kunne tilpasse seg de stadig skiftende tendenser i tiden.

Takk for mange fine innlegg!

Disiplene sa...

Utrolig bra sagt...