mandag 22. september 2014

Hva Satan så på Pinsedag

Det må ha kommet som et sjokk på Satan. Her hadde han lurt Guds Nasjon trill rundt. Endelig hadde de fornektet sin egen Konge (Joh.1:11), Messias hadde de korsfestet og tilbake sto 120 forvirrede Jesus-troende mennesker. Det kunne ikke gå feil. Satan så sitt sjakk-matt. Dette ble en lett seier.

Det Satan så på pinsedag hadde han ikke regnet med. Som lyn i fra klar himmel (bokstavelig talt) døpte Jehova Gud disse enkle 120 menn og kvinner med sin Ånd og Kraft (Apg.2). Profeten Joels profeti hadde blitt oppfylt (Joel 2). En ny nasjon med åndelige israelitter hadde tatt form.

Resten er historie. Nå har disse 120 og deres disipler snudd verden ned - opp. I fjor forkynte de 1841180235 timer og studerte med 9254963 personer. Når Jesu død skulle minnes den 14. Nisan var vi hele 19241252 tilstede. Dette kunne ikke Satan ha regnet med. Han forstår nemlig ikke kraften bak Guds hellige ånd.

Regner du med Guds hellige ånd i din tjeneste? Ber du om å bli fylt av den? Forstår du hvilken dynamisk kraft du kan bli fylt av? En kraft som er "over det normale" (2.Kor.4:7)?

Fra og med i dag skal du øke din tjeneste. Ikke ved at du er flink, men fordi du legger til en ekstra dimensjon. Hvilken dimensjon er det jeg snakker om? Jo, Guds ånds virksomhet i ditt liv. Det er den som gjør den store forskjellen mellom en tørr og en fruktbar tjeneste! (Apg.1:8).

Ingen kommentarer: