mandag 29. september 2014

Den ekte varen har kun 1 Gud

Det finnes over 41000 kristne kirkesamfunn og sekter. Alle hevder de har sannheten. Det kan de selvfølgelig ikke ha. Hvorfor? Fordi det finnes bare 1 sannhet, ikke 41000 (Ef.4:5). Rent logisk kan vi si at "A" ikke kan være "A" og "ikke-A" samtidig. En sannhet kan aldri motsi seg selv. Gjør den det er det ikke en sannhet.

Eksempelvis kan ikke både menighet X, som hevder at Gud torturerer mennesker i et brennende Helvete, og menighet Y, som ikke tror på et brennende Helvete, begge vite sannheten om hva som skjer når et ikke troende menneske dør. "Helvetet" og "ikke-Helvetet" kan ikke begge være sant samtidig.

Sannheten om Gud er den viktigste sannheten av alle. Sporer vi av her, sporer vi skikkelig av. 2.Mos.20:3 sier "Du skal ikke ha andre Guder foruten meg". Den sanne religionen har altså Jehova som eneste Gud (Jes.43:10). Paulus kaller denne eneste sanne Gud for "Faderen" (1.Kor.8:6). Det gjør også Jesus (Joh.17:3). Jesus sier til og med til jødene: "Det er min Far som ærer meg, HAN som dere sier er deres Gud" (Joh.8:54).

Gud er altså Jesu far (Joh.20:17). Gud er en HAN, altså er Gud er person (Rom.3:30). Han er én (5.Mos.6:4), Han bærer navnet Jehova (2.Mos.3:15) og det er bare Ham du skal tilbe (Lukas 4:8)

Når vi identifiserer de sanne tilbederne (Joh.4:22-24) identifiserer vi samtidig de falske. Hvordan? Jo dersom Bibelen forteller at Faderen er den eneste sanne Guden kan ikke samtidig de som hevder at den eneste sanne Guden er 3 personer ha rett. Jehova Gud kan altså ikke "bare være Faderen" og være "Fader, Sønn og Hellig Ånd" samtidig.

Det første du bør tenker over for å finne den sanne religionen er å stille deg spørsmålet: Hvem er det som identifiserer Faderen som den eneste sanne Guden Jehova? Alle andre har nemlig feil. De kjenner ikke sannheten om Gud og går inn under kategorien falske kristne (2.Joh.vers 9)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jesu` underdanighet i forhold til sin Far kommer tydelig frem ved at han selv tilber Faderen og kaller han for SIN GUD.
Da kan han umulig være likeverdig med Faderen, Jehova, i enhvær sammenheng, slik f.eks en av kirkens trosbekjennelser, den Athanasianske, hevder...under trusler om at dersom en ikke tror dette, ja da går man fortapt...underforstått må lide helvetes evige pinsler.
Med andre ord en kombinasjon av løgner om hvem den sanne Gud er og om hans natur.
Det er dette som er det "skumle" med treenighetslæren..den "tåkelegger"hvem den sanne Gud er, og får i virkeligheten mennesker til å tilbe andre enn Faderen, Jehova.

Disiplene sa...

Det er nettopp det...

Dessuten er det interessant å reflektere over HVEM som står bak læren.

Når Satans holdninger blir avslørt i Jesaja 14:13-14 sier han blant annet: "Jeg skal stige opp over skyenes høyder; jeg skal gjøre meg lik den høyeste".

Det at Satan ønsket seg å gjøre seg selv lik den Høyeste gjorde at han ble ekskludert fra Jehovas familie. Jesus, Guds lojale førstefødte åndesønn, så selvfølgelig dette og tok lojalt avstand fra Satans ideer.

Hvordan kunne Satan få hevnet seg på Jesus? På mange måter. Men én av måtene var å lure en hel verden til å tro at Jesus også vil gjøre seg "lik den Høyeste". På den måten påførte Satan både Jehova og Jesus sorg.

Hvor befriende er det ikke at Jesus fortsatt tar avstand fra en slik idé når han sier : "Dere skal være glad for at jeg går til Faderen for Faderen er større enn jeg" (Joh.14:28)

Det triste er når millioner på millioner tilber den 3-enige gud. Det de egentlig gjør er å tilbe Satans opprørske idé.

Bare denne informasjonen burde få oppriktige og tenkende mennesker til å forlate kirkesamfunnene