lørdag 27. september 2014

Jehovas Vitner får sine penger fra den Israelske stat

Når vi går fra hus til hus møter vi mange flotte mennesker. Mennesker som har sin egen tro og egne synspunkter på ting. Verdensbildene kan være alt i fra ateistiske til sykliske. I dag fikk vi innblikk i en idé vi faktisk ALDRI har hørt før.

Vår kristne arabiske venn har tatt i mot bibelundervisningblader i nesten 6 mnd. I dag åpnet han mer opp og fortalte hvorfor han har vært litt restriktiv mot Jehovas Vitner.

"Alle der jeg kommer ifra vet 2 ting om Jehovas Vitner. For det første liker dere ikke Jesus og dere tror ikke noe på ham. For det andre er det slik at deres organisasjon får alle deres pengestøtte fra den Israelske staten. Det er derfor både vi kristne og muslimene rett og slett hater dere" - sa han.

"Nå har jeg en utfordring"  sa vår arabiske venn videre. "Utfordringen er at du kommer hit og bare snakker om Jesus hele tiden - hva skal jeg tro?". Jeg visste ikke om jeg skulle le eller gråte. Her har altså Satan greid å lure en helt folkeslag  til å tro 2 helt absurde ting slik at de ikke ønsker å snakke med oss. Hvor tragi-komisk kan det bli?

Det hele sluttet med at vi fikk ryddet opp i misforståelsene og vår venn ble enda mer vennlig innstilt.I sum må vi huske på at vår kamp faktisk ikke er mot mennesker men mot "Satan og maktene og myndighetene i åndeverden" (Ef.6:12). De ligger tydeligvis ikke på latsiden i det å stjele, myrde og ødelegge. Satan er i sannhet løgnens far (Joh.10:10, Joh.8:44). Vi for vår del får fortsette å forkynne Guds lys til menneskene (Matt. 5:14-16)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Når du sier:
"I sum må vi huske på at vår kamp faktisk ikke er mot mennesker men mot "Satan og maktene og myndighetene i åndeverden."
...er det nærliggende å stille spørsmålet;
Hvem er de som da i praksis stiller seg til tjeneste for denne ondskapens fyrste, i denne sammenheng ved å spre slik alvorlig og usann desinformasjon, som fører til at så mange får fordommer og motvilje/hat mot Jehovas Vitner, på helt feil og falskt grunnlag?
Eksempelvis ser en i flere land Østeuropa i dag, at Jehovas vitner har det vanskelig og tom. blir fengslet for sin trosutøvelse, mens det sies at kirken og dens ledelse har et godt forhold til myndighetene...!!
Det viser seg faktisk at kirkens lederskap ofte står bak det presset myndighetene øver på våre brødre der..
...slik det også var på Jesu tid.
"Den som har ører..han høre, og den som har øyne, han se!"
Denne oppfordringen er mere aktuell enn noensinne.

Disiplene sa...

Helt enig...dessverre...