tirsdag 16. september 2014

T - for TENKE

Jesus sa til Peter: "Vik bak meg Satan". Har du hørt noe så krast? Her kalte Guds Sønn en av sine beste venner for SATAN. Har du tenkt på hvorfor? Svaret på "hvorfor" er nemlig ekstremt viktig for deg og meg i dag. Det kan faktisk avgjøre vår evige fremtid.

Årsaken  til at Jesus kalte Peter for Satan var at "Peter tenkte ikke Guds tanker, men menneskers".  (Matt.16:23).

Å tenke menneskers tanker og ikke Guds er altså forbundet med å tenke tanker fra Satan. Selvsagt skal vi ikke dra dette for langt. Vi må jo tenke menneske tanker. Vi er jo mennesker, men det Jesus snakker om er å resonnere ut i fra et menneskelig ståsted uten å regne med Gud. Vi tenker menneskelig. Vi er kjødelige. Vi lar ikke Guds måte å tenke på styre våre liv. Det er det som blir så fatalt.

Skal vi ha en tankegang som Gud godkjenner må vi tenke på Guds måte. Men hvordan i alle dager skal vi klare det? Jo, når vi studerer Bibelen nøye får vi innsikt i hvordan Gud tenker. Vi ser hans karakter, hans hensikter, hans følelser, hans moral. Vi forstår hvordan Jehova Gud "liker tingene". Når vi da tenker våre tanker passer vi på at Guds måte å se tingene på får prege vårt sinn.

Filosofi og menneskers tradisjoner er ikke Guds tanker. Like fullt er det enormt populært. Hele verden nyter de menneskelig skapte tradisjonene og fakulteter, institusjoner og organisasjoner er bygd på filosofien. Som en teokratisk kontrast sier Paulus i Kol.2:8: "Pass på! Det vil være noen som vil føre dere bort som sitt bytte ved den filosofi og tomt bedrag som er i samsvar med menneskers tradisjon".

TTLLE er derfor særdeles viktige bokstaver. Vi studerer Bibelen NØYE fordi vi ønsker å ha en TRO som Gud godkjenner. Ikke bare det. Vi ønsker også å ha en TANKEGANG som Gud godkjenner. Jesus sier jo at filosofi, tradisjoner og mennesketanker ikke kan godkjennes.

Det er derfor vi er helt nødt til å studere Bibelen nøye. Men hva med den neste bokstaven L?


Ingen kommentarer: