mandag 8. september 2014

Mimetai - en ny japansk kampsport?

Neida, det er ikke et nytt bilmerke. Det er heller ikke en Japansk kampsport. MIMETAI er et gresk ord som betyr å imitere eller herme. Når vi var barn fikk vi lære at vi ikke skulle "herme noen". Som ivrige bibelstudenter vet vi at dette er helt feil. Vi SKAL herme noen...

Paulus lærer oss følgende: "Herm meg slik jeg hermer etter Kristus (1.Kor.11:1) og "Herm Gud og fortsett således å vandre i kjærlighet..likesom også Kristus elsket dere..." (Ef.5:1-2). Her ser vi at Paulus hermet Kristus, Kristus hermet Gud og vi skal herme Paulus. MIMETAI er kult!

Siden både Gud, Jesus og Paulus er i Himmelen er vi nødt til å forholde oss til de skrevne beretningene om dem vi skal herme. Disse beretningene finnes i Bibelen. Vi bør granske Bibelen nøyaktig slik at vi finner det "nøyaktige spor vi skal følge" (1.Pet.2:21) Når vi gransker skriftene nøye kommer vi frem til ett prinsipp som gjennomsyrer alle andre handlinger, nemlig; KJÆRLIGHET.

For det første: Gud elsket så høyt at han gav (Joh.3:16)
For det andre: Jesus gav oss et nytt bud, nemlig å elske hverandre slik han elsket oss (Joh.13:34-35)
For det tredje: Paulus lærte oss at "Størst av ALT er kjærligheten" (1.Kor.13:13)

La oss justeres av dette fakta. La oss forenkle våre liv og la livene våre kretse rundt dette med å MIMETAI Paulus, Kristus og Jehova Gud. Hvordan gjør vi det? Jo, gjennom alltid å PRAKTISERE kjærlighet. (1.Kor.16:14)



Ingen kommentarer: