fredag 5. september 2014

Du kan bytte ut læresetninger, men ikke et vennskap

At noen velger å forlate Jehovas Vitners menigheter er trist, men samtidig helt greit. Det er jo religionsfrihet i Norge. Det triste er når man er uenig 2-3 læresetninger og plutselig konkluderer med at man vil forlate Jehova. Da er det noe fundamentalt galt i livet. Hvordan da?

Jo, det er fullt mulig å bytte bort noen læresetninger (ikke forstå dem eller være uenig dem), men det er umulig å bytte bort en venn. En venn er en du deler alt med, en du vet du kan stole på, en som respekterer deg for den du er og som stiller opp lojalt. Jehova er en slik venn. Når man har ham som venn bytter man ikke ham bort mot noen. Kjenner man Jehova blir han aldri en man forlater. 

Problemet er om man ikke gjør Jehova til sin venn. Det er da problemene oppstår. Når man da ikke er enig 2-3 læresetninger eller ikke forstår dem helt blir det lett å "kaste barnet ut med badevannet". Man forlater ikke bare doktrinene, man forlater også Ham som har gitt dem. Man har nemlig ikke et personlig vennskap med Den store Veileder (Jesaja.30:20). Det må man ha om man skal bli stående.

Hva bygger du ditt liv på? Ikke bygg det på læresetninger. Bygg det på et nært, varmt vennskap med Ham som gir oss læresetningene. Gjør du det blir du stående selv om du ikke alltid er enig i alt. For har man først blitt kjent med Jehova og gjort Ham til sin venn forlater vi Ham aldri. Bytte ut læresetninger kan vi, men vi bytter aldri ut vår beste venn.



Ingen kommentarer: